După ce Guvernul a alocat 26 de milioane de lei pentru reparaţia drumului Tudor Vladimirescu – Chilia Veche, autorităţile judeţene lucrează în prezent la identificarea soluţiilor tehnice. Una dintre recomandările privind soluţiile de proiectare pentru reabilitarea drumului îi aparţine primarului comunei Chilia Veche, Timur Ciauş, care îşi doreşte covor asfaltic, în detrimentul aplicării unui strat de piatră.

„Am susţinut repararea drumului în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în urma căruia s-a aprobat suma pentru drum şi acoperişul grădiniţei de la Chilia Veche. Pentru acest lucru le mulţumesc preşedintelui de Consiliu Judeţean, Horia Teodorescu şi prefectului judeţului Dan Munteanu, care ne-au susţinut. Sunt singurii oameni care au făcut ceva pentru deltă în această perioadă. Având în vedere că am fost singurul care a participat la şedinţă şi am susţinut acest demers, pentru UAT Chilia Veche le-am sugerat o soluţie tehnică care să cuprindă covor asfaltic de 0,25, care este în conformitate cu Rezervaţia. Primăriile Ceatalchioi şi Pardina nu au fost la şedinţă, nimeni nu m-a susţinut”, ne-a declarat primarul comunei Chilia Veche, Timur Ciauş.

Preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat la finalul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean că în cazul unei lucrări realizate în intervenţie de urgenţă nu se mai impun procedurile de licitaţii.

„Nu mai există procedurile obligate de licitaţii, iar situaţia de urgenţă impune intervenţia de urgenţă şi tot ciclul de formularistică se scurtează foarte mult. Eu sper ca în două săptămâni să putem intra pe reparaţia drumului”, spunea Horia Teodorescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.