Fondurile alocate festivalului care trebuia să se desfăşoare în Ucraina în cadrul proiectului „Valorificarea identităţii culturale şi a istoriei comune pentru dezvoltarea turismului în zona de graniţă Dunărea de Jos” ar putea fi folosite în achiziţia de bunuri destinate refugiaţilor ucraineni din Tulcea.

Proiectul este iniţiat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Durabilă a Deltei Dunării (4D) – România, organizaţia publică de tineret Noua Generaţie Europeană (NGE) – Ucraina şi Primăria comunei Chilia Veche.

„Vom termina proiectul fie fără festival, fie vom transfera banii pentru o acţiune în sprijinul refugiaţilor ucraineni din Tulcea. Noi ar trebui să finalizăm proiectul pe 26 august, dar posibil să îl prelungim cu circa două luni pentru a putea face acţiunea destinată refugiaţilor. Partea ucraineană este cea care va decide ce se va face mai departe. Este vorba de o sumă între 10.000 şi 12.000 de euro. Se pot face achiziţii precum saci de dormit pentru cei care stau în condiţii mai grele de cazare, mai ales că vine şi iarna, iar situaţia încălzirii nu va fi una foarte bună la cum se preconizează noile preţuri la energie. Încă sunt discuţii şi se ia în calcul un eveniment cultural în favoarea lor sau achiziţii prin care să fie sprijiniţi. Partea noastră de cheltuieli este realizată în proporţie de 100% şi am mai avea conferinţa finală până la sfârşitul lunii august la Chilia, în cazul în care proiectul se termină atunci”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei 4D, Octavian Motoc.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.