Mai mulţi cetăţeni riscă să fie sancţionaţi cu amenzi de 2.000 de lei dacă nu îşi ridică maşinile abandonate de pe străzile din municipiul Tulcea, potrivit unui anunţ al Direcţiei de Poliţie Locală.

Poliţiştii locali au identificat nouă autoturisme abandonate pe opt străzi, care au o stare fizică improprie circulaţiei şi se află în diverse stări de degradare.

Pe strada Antenei se află o maşină marca Volkswagen, de culoare bleumarin, fără număr de înmatriculare. Un alt autoturism marca Volkswagen în stare de degradare, de culoare alb, înmatriculată sub numărul ZWA 9G23 se află pe strada Ecaterina Teodoroiu.

Şi pe strada Progresului lângă Teatrul „Jean Bart”, se află un Volkswagen de culoare albastru, cu ITP expirat, sub numărul de înmatriculare TL 07 BVM.

Pe strada I.L. Caragiale se află o maşină marca Renault, de culoare roşie, fără număr de înmatriculare.

Pe strada Victoriei nr. 9, poliţiştii locali au identificat o Dacie albă, cu ITP expirat, înmatriculată sub numărul TL 03 FFR.

Pe strada Spitalului lângă bloc 20 se află un vehicul marca Vauxhall, de culoare gri, înmatriculată sub numărul NU 06 GZJ.

Lângă parcul de pe strada Viticulturii se află o Dacia Logan albă, cu ITP expirat, înmatriculată sub numărul  TL 02 BVR.

Pe strada George Georgescu se regăseşte un autoturism marca Mitsubishi de culoare bleumarin, înmatriculată sub numărul AE 22103.

De asemenea, tot pe strada George Georgescu se află o maşină marca Volvo de culoare gri, ce are numărul de înmatriculare BX 915ZK.

Potrivit directorului Poliţiei Locale Tulcea, Grigore Alexandru, de la începutul acestui an au fost ridicate de pe străzile municipiului 31 de maşini abandonate.

Existenţa autoturismelor abandonate poate fi sesizată  pe aplicaţia Tulcea City Report, acolo unde cetăţenii trebuie să precizeze locaţia, marca şi numărul de înmatriculare al maşinii.

Maşinile ridicate sunt depozitate într-un spaţiu special amenajat la STP Tulcea, iar cei care vor să le recupereze trebuie să plătească o amendă de 2.000 de lei plus cheltuieli de transport şi depozitare şi să facă dovada inspecţiei tehnice periodice.