Dacă pe cele trei braţe ale Dunării, conducătorii de ambarcaţiuni aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice pot fi sancţionaţi de Căpitănia Zonală Tulcea, pe lacurile şi canalele din deltă aceştia pot circula fără riscuri pecuniare sau penale.

Pe de o parte, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării nu poate sancţiona consumul de alcool, iar Căpitănia  Zonală are în competenţă doar şenalul navigabil, Canalul 36, lacul Razim-Sinoe şi canalul Crişan-Caraorman. Poliţia Transporturi poate da sancţiuni, de asemenea, în mare parte pe şenalul navigabil.

Anul acesta, un singur conducător de ambarcaţiune a fost sancţionat pentru consum de alcool.

„În anul 2022 până în prezent Căpitănia Portului Tulcea a aplicat 18 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 35.500 lei şi două avertismente pentru contravenţii. A fost aplicată şi o sancţiune contravenţională pentru conducerea ambarcaţiunii sub influenţa băuturilor alcoolice, în acest caz luându-se şi măsura suspendării certificatului de conducător pe o perioadă de un an”, se arată într-o adresă a Căpităniei Zonale Tulcea, remisă la solicitarea ziarului „Delta”.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.