Mihăiţă Sadîca, fost candidat din partea Partidului Puterii Umaniste (PPU) la Primăria municipiului Tulcea, a fost prins de poliţişti în urmă cu două zile la volanul maşinii în care se afla şi  Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Radarul a înregistrat maşina marca Mercedes care circula  pe Autostrada Constanţa – Bucureşti  cu o viteză de 235 km/h.

Mihăiţă Sadîca a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reţinut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile.

Aflat ieri la o mănăstire pentru a-şi găsi liniştea sufletească, Mihăiţă Sadîca ne-a declarat că nu este şoferul angajat al lui IPS Teodosie, dar se află într-o relaţie strânsă cu acesta.

“Cât nu am permis voi sta mai des la rugăciune. Totul este rânduit de Dumnezeu. Am greşit, plătesc şi mă supun legilor ţării. Am fost neatent şi am călcat pedala de acceleraţie mai mult decât trebuie. În prezent sunt angajat la societatea mea de agricultură, iar la Constanţa mai vin pentru rugăciuni şi dezlegări, ceea ce face Înalt Prea Sfinţitul de aici. Nu sunt şoferul angajat al IPS Teodosie, a fost doar o conjunctură şi, din câte ştiu eu, dânsul nu are şoferi. Nu sunt nici angajat al Arhiepiscopiei. Vin aici pentru liniştea sufletească, iar IPS are dezlegările speciale arhiereşti pe care le face. Nu este o obişnuinţă să fiu cu Înalt Prea Sfinţitul la volan”, ne-a declarat, ieri, Mihăiţă Sadîca.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.