Tulcenii racordaţi  la sistemul  centralizat de încălzire refuză în continuare să îşi monteze repartitoare de costuri pe calorifere. Sorin Crăciun, reprezentantul Smart Eco Plus, una dintre firmele autorizate de ANRE la Tulcea să realizeze astfel de servicii, spune că în municipiu nu s-au înregistrat solicitări, iar începând de la 1 ianuarie legea prevede amenzi acolo unde sistemele nu sunt montate.

Asociaţiile de proprietari au ca termen data de 31 decembrie 2022, adică patru luni şi jumătate pentru montarea sistemelor de măsurare pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

În caz contrar, amenzile vor fi foarte piperate şi pot ajunge chiar până la 50.000 de lei.

„Conform legislaţiei în vigoare ar trebui să fie de acord minim 80% din locatari. Din păcate cererile vin de la 1-2 locatari. Am transmis asociaţiilor de proprietari să facă tabele şi atunci când locatarii sunt de acord în procent de peste 80%, din cei care au rămas la Energoterm, noi le putem face ofertă privind montarea de repartitoare. Nu am primit cereri până acum deoarece sunt puţini pe scară şi am înţeles că este posibil ca pe anumite scări să nu se mai furnizeze agent termic”, ne-a declarat directorul comercial Sorin Crăciun.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.