Centrul de echitaţie al Clubului Real Racing Tulcea a găzduit în luna august activităţile proiectelor „Cavalerul Danubian” şi „Echitaţie la Porţile Deltei”, manifestări dedicate copiilor care practică echitaţia.

La evenimente au participat zeci de copii care au fost prezenţi la complexul Clubului de echitaţie Real Racing de la ieşirea din Tulcea spre Malcoci pentru a se bucura de compania cailor dar şi pentru alte activităţi, cum ar fi vizionarea unor filme documentare.

„În vara aceasta au avut loc trei evenimente. Festivalul Peştişorul de Aur a fost deschis cu o paradă a cailor de la Clubul hipic Real Racing Tulcea. De asemenea, a avut loc un proiect cultural Cavalerul Danubian, în cadrul căruia, în parteneriat cu Teatrul <<Jean Bart>> şi Fundaţia Noroc, s-au desfăşurat activităţi conexe cu echitaţia şi istoria. Au fost organizate cinematografe nocturne, iar profesori pasionaţi de istorie au adus pe lângă civilizaţia danubiană partea ecvestră a acesteia. Am încercat să descoperim nişte rădăcini istorice ale noastre împreună cu partenerul nostru, calul”, ne-a declarat dr. Ştefan Răileanu, administratorul Clubului de echitaţie Real Racing Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.