Primarul Ştefan Ilie: „Nu am ajuns primar într-o localitate unde să mai fie de pus doar flori şi borduri”
* Lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare şi cele pentru sistemul de preluare a apelor meteorice deviază traficul din zonă
Traficul auto din zona sensului giratoriu de la hotelul Delta va fi deviat, iar două staţii de autobuz vor fi relocate până pe data de 22 octombrie, în contextul lucrărilor de reabilitare a reţelei de canalizare şi a celor pentru sistemul de preluare a apelor meteorice, a anunţat Primăria Tulcea.
Şoferii trebuie să ştie că accesul spre strada Isaccei prin sensul giratoriu de la hotelul Delta va fi blocat. Accesul dinspre strada Păcii către strada Isaccei se va face prin sensul giratoriu de la hotel Egreta pe ruta strada Babadag şi strada Unirii.
Pentru traficul spre sau dinspre străzile 9 Mai, Gloriei, 14 Noiembrie, s-a luat măsura devierii traficului rutier prin parcarea hotelului Egreta, unde se vor crea două sensuri.
Pe strada Unirii s-a luat măsura temporară a desfiinţării parcării, pentru a crea condiţiile de acces ale autobuzelor transportului public. Astfel, staţia de autobuz de la hotel Delta va fi mutată pe strada Unirii în dreptul farmaciei Life, iar staţia de pe strada 9 Mai, de la sediul Crucii Roşii se va muta pe strada Gloriei, în dreptul Centrului de Informare Turistică al Consiliului Judeţean.
În acest context primarul Ştefan Ilie a explicat faptul că lucrările de amploare nu se pot realiza fără a produce disconfort.
„Este obligaţia mea, legală şi morală, de a-mi asuma mai ales lucrurile care produc disconfort şi stres locuitorilor. Nu pot accepta eu, ca simplu om, să nu-mi asum răspunderea şi atunci când este foarte greu. Foarte greu le-a fost şi locuitorilor de pe str. Corneliu Gavrilov sau celor de la blocurile turn de pe Sabinelor, şi, deşi era o bubă din trecutul nu foarte îndepărtat, o lucrare de proastă calitate, nici măcar recepţionată, am răspuns mesajelor, criticilor, am căutat în regim de urgenţă soluţii, iar acum aceste zone au apă, cu presiune şi la ultimul etaj. Şi mai avem mult de lucru până rezolvăm în totalitate. Nu am ajuns primar într-o localitate unde să mai fie de pus doar flori şi borduri”, a transmis primarul Ştefan Ilie.
Edilul mai spune că cele două proiecte reprezintă fundaţia municipiului, care în prezent lipseşte.
„Reabilitarea şi extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile şi a sistemului de canalizare, inclusiv <<staţii de pompare>> şi <<Modernizarea sistemului apelor meteorice>> sunt lucrările care pun fundaţia care lipseşte municipiului nostru. Eu ştiu că este foarte greu şi regret că prin aceste lucrări şi prin aceste măsuri, vă provoc mulţi nervi şi disconfort. Ştiu că voi fi înjurat, însă, modernizarea străzilor nu poate fi eficientă fără realizarea acestor lucrări de infrastructură subterană. Nu vreau să găsesc scuze nimănui, însă, de multe ori, cursul lucrărilor este imprevizibil – în subteran apar conducte neindicate pe traseu, iar coordonarea cu sistemul de preluare a apelor pluviale, executat de Primărie, este o sarcină complexă. Tocmai din acest motiv, de nenumărate ori, am solicitat intensificarea ritmului de lucru din partea prestatorului, prin alocarea unor resurse suplimentare”, a menţionat Ştefan Ilie.
Lucrările de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale din municipiu se derulează în prezent în mai multe zone ale oraşului.
Contractul de finanţare a investiţiei în valoare de circa 5 milioane de euro, sumă suportată integral de la bugetul de stat, a fost semnat anul trecut, în urma realizării proiectului centrul oraşului urmând să nu se mai inunde după fiecare ploaie.
Proiectul început în anul 2017 de Primăria municipiului a fost blocat până acum, din cauza unor diferende între autoritate şi societăţile care au câştigat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrării.