Alte 600 de noi locuri de parcare din municipiu vor fi scoase la licitaţie astăzi şi mâine, în cadrul a două etape online demarate de Primăria Tulcea.

Prima licitaţie se deschide astăzi, de la ora 16.30, se încheie pe 17 octombrie, ora 16.30, şi se adresează tulcenilor care locuiesc în zona Vest, de la calea ferată la strada Constructorilor în blocurile U1, U2B, I2, Z4 şi X3.

Cea de a doua licitaţie debutează mâine de la ora 16.30, se încheie pe 18 octombrie ora 16.30 şi se adresează cetăţenilor de pe strada Isaccei bloc Parc 1B şi bloc U1, celor care locuiesc pe strada Constructorilor în bloc Z10 şi Aleea Metalurgiştilor.

„S-a luat această măsură din cauza încărcării mari a sistemului, mai ales în ultimele minute, când cetăţenii intră de pe mai multe aplicaţii pentru a prinde ultima licitaţie”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

„Preţul de pornire a licitaţiei este de 150 lei inclusiv TVA. Sub acest nivel nicio ofertă nu va putea fi acceptată. Pasul de licitaţie va fi de minim 10 lei”, informează Primăria Tulcea.

Pentru a putea obţine un loc de parcare în zonele de reşedinţă prin oricare dintre cele două modalităţi de atribuire, solicitanţii trebuie să nu figureze cu datorii la bugetul local, cu excepţia situaţiilor în care acestea fac obiectul unor litigii, iar executarea a fost suspendată.

De asemenea, solicitanţii nu trebuie să deţină garaj sau loc de parcare pe unitatea locativă în perimetrul locului de parcare pe care-l licitează.

Persoanele cu handicap grav/accentuat sau reprezentanţii lor legali care dovedesc cu documente faptul că deţin în proprietate/utilizare un autoturism au prioritate în atribuirea locurilor de parcare de reşedinţă şi pot depune documentele necesare la Biroul Parcări din cadrul DIAP Tulcea până la data de 7 octombrie pentru prima etapă şi până pe 10 octombrie pentru cea de a doua etapă.

Solicitările pot fi depuse online pe site-ul https://parcari.primariatulcea.ro/ sau la Biroul Parcări din cadrul DIAP Tulcea.

Persoanele validate şi declarate câştigătoare în urma participării la licitaţia online sau atribuire directă vor primi un e-mail de confirmare, după care vor trebui să achite contravaloarea licitaţiei şi/sau tariful anual în termen de 5 zile lucrătoare de la data înştiinţării.

Un tulcean plăteşte 11.000 de lei pentru un loc de parcare pe care l-a licitat

Cel mai scump loc de parcare din Tulcea plătit, până acum, de un cetăţean a costat 11.000 de lei şi se află în cartierul E3.

Autoritatea locală a organizat, la începutul celui de-al doilea semestru al acestui an, primele licitaţii pentru parcările rezidenţiale.