Primăria Tulcea a depus documentaţia de mediu pentru amenajarea a trei parcări etajate în municipiu. Cele trei investiţii ce cuprind un total de peste 760 de locuri de parcare se vor realiza pe strada Spitalului, în spatele blocurilor nr. 21 şi 22, strada Antenei şi în cartier Vest, lângă calea ferată.

„Urmează aprobarea PUZ-urilor în Consiliul Local. Pentru garajele din zona Spitalului este o acţiune în instanţă, dar mergem mai departe cu proiectul deoarece este unul de utilitate publică şi sunt legi în acest sens. Pe acest considerent nu s-ar mai face nici autostrăzi, că are cineva o casă pe traseu. Nu ştiu de ce aici a existat această sincopă, dar s-a mers la forurile superioare şi este doar o chestiune de timp”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Prin Planul Urbanistic Zonal aferent construirii parcării publice de pe strada Spitalului se propun 297 de locuri de parcare, unde vor fi incluse şi cele destinate persoanelor cu dizabilităţi, dar şi pentru maşini electrice. La ultimul nivel locurile de parcare vor fi acoperite cu copertine realizate din panouri fotovoltaice şi se va rezerva un procent de 30% din suprafaţa terenului pentru spaţii verzi de relaxare.

Numărul total al locurilor de parcare propuse pe strada Antenei este de 271, inclusiv pentru maşini electrice şi persoane cu dizabilităţi. Întreaga zonă va fi reamenajată şi cu drumuri noi de legătură între străzile Libertăţii – Barajului şi Grâuşor – Babadag pentru crearea unor rute alternative la traseele actuale. Astfel se va reduce presiunea pe intersecţia străzii Rezervorului cu Babadag şi pe strada Barajului, segmentul Petrom – Kaufland.

Proiectul de parcare etajată pe amplasamentul din cartier Vest, lângă calea ferată, prevede peste 200 de locuri.

Investiţiile prevăd şi amenajarea de parcări pentru biciclete, zone verzi, zone de relaxare, spaţii de joacă şi  terenuri de sport multifuncţionale cu gazon sintetic împrejmuite cu gard de 5 m pentru siguranţă.