Alarmate de explozia preţului energiei, unele firme tulcene încep să se gândească la concedieri, iar altele iau în considerare să închidă, definitiv sau temporar, afacerea.

Proprietarul unui restaurant din oraş spune că, iniţial, pandemia a fost cea care i-a pus afacerea pe „butuci”, iar din vara aceasta, energia electrică l-a adus în situaţia în care va scoate la vânzare firma.

„În pandemie am ţinut localul închis, pentru că au fost perioadele în care nu ni s-a permis funcţionarea, după care era cu clienţi la 30% capacitate. Am preferat să nu mai deschid deloc, imaginaţi-vă ce consum la curent aş fi avut, ca să funcţionăm în intervalul 10.00-22.00, în condiţiile în care nici capacitatea acceptată nu se ocupa. Am redeschis în martie, când greul s-a resimţit maxim: caută angajaţi, unul vine, altul pleacă, ia toată marfa nouă, că nu mai aveam nimic, plus că a trebuit să igienizăm, să facem curăţenie generală, după doi ani. Apoi au început să vină facturile tot mai mari, fapt pentru care am crescut preţurile la mâncare şi băutură, că nu aveam de ales. Personalul cere salarii mai mari, ameninţă că pleacă, dacă nu le dau bani, să aibă şi ei din ce trăi, aşa că vând restaurantul. Nu mai am putere şi din ce să plătesc ratele şi taxele, de curent şi gaze, nu mai zic, că mă apucă plânsul”, ne-a declarat proprietarul.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA