Delta market va fi un magazin de vânzare online în care producătorii locali din Delta Dunării vor putea să îşi vândă produsele, au anunţat ieri organizatorii Târgului producătorilor locali din judeţul Tulcea.

Deschiderea oficială a Târgului producătorilor locali din judeţul Tulcea a avut loc ieri, în Piaţa Civică. Evenimentul se derulează pe parcursul a două zile, în cadrul proiectului „Cooperare pentru promovarea produselor şi serviciilor cu specific local din teritoriile GAL”, finanţat din PNDR 2014-2020.

Circa 40 de producători locali oferă vizitatorilor o gamă variată de produse tradiţionale specifice teritoriilor GAL: de la produse din carne, până la produse de panificaţie, dulceţuri, siropuri naturale, dar şi produse realizate de cei mai iscusiţi meşteri şi artizani populari locali. Spectacolul culinar este acompaniat de programe artistice.

Târgul este organizat în cadrul proiectului european „Cooperare pentru promovarea produselor şi serviciilor cu specific local din teritoriile GAL”, al cărui lider este  GAL Razim alături de trei parteneri, GAL Delta Dunării, GAL Dobrogea de Nord şi GAL Oamenii Deltei.

Dan Drăgan preşedintele GAL Dobrogea de Nord spune că proiectul se va încheia cu realizarea unei platforme de vânzare online pentru producătorii locali.

„Astăzi în Piaţa Civică sunt prezenţi aproape 40 de producători locali de pe raza a patru GAL-uri, care au toate formele legale şi produc mărfuri de calitate. Ne dorim să îi stimulăm şi să îi încurajăm pe producătorii locali să participe la astfel de manifestări în care să se poată desface mărfurile pe care le produc. În cadrul proiectului avem şi o acţiune de participare la un târg naţional de produse locale. Noi, prin intermediul GAL-urilor, am identificat producătorii locali, i-am promovat şi îi stimulăm. Acest proiect se va încheia cu realizarea unei platforme intitulată Delta market, un magazin de vânzare online pentru producătorii locali din teritoriu care vor putea să se înregistreze şi să îşi vândă produsele online”, ne-a declarat preşedintele Dan Drăgan.

George Roşca, preşedintele GAL Delta Dunării, spune că producătorii ce se vor înregistra pe platformă vor trebui să îndeplinească anumite condiţii de calitate.

„Avem un proiect de cooperare între cele patru GAL-uri din zona Deltei Dunării prin care vrem să promovăm produsele locale. Promovarea înseamnă inclusiv târgul pe care îl avem acum, iar pe termen lung cu ajutorul unui site vom putea oferi oamenilor care sunt interesaţi de excelentele produse ale noastre din Delta Dunării o platformă online în care îşi pot cumpăra de oriunde din ţară produsele de aici. Platforma se adresează producătorilor care vor trebui să îndeplinească anumite condiţii de calitate. Noi vom oferi platforma pentru a-şi etala produsele cu preţuri, contactul fiind direct între producător şi cumpărător”, a subliniat preşedintele George Roşca.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.