Creşterea numărului curselor aeriene, a celui de pasageri şi a veniturilor din aviaţie şi non-aviaţie se află pe lista indicatorilor de performanţă financiari şi nefinanciari pentru membrii Consiliului de Administraţie al Aeroportului ,,Delta Dunării”, ce urmează a fi aprobaţi printr-un proiect de hotărâre supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa de mâine.
Conform planului de administrare al Consiliului de Administraţie al Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea, în mandatul 2022 -2026, performanţa financiară vizată se referă, în prima etapă, la reducerea subvenţiilor primite de la Consiliul Judeţean Tulcea, şi ulterior, la posibilitatea de autofinanţare a aeroportului.
„Acest fapt se poate realiza, în primul rând, prin dezvoltarea activităţii, adică prin atragerea a cel puţin un operator aerian, implicit creşterea numărului de mişcări aeronave şi creşterea numărului de pasageri, şi în al doilea rând prin dezvoltarea activităţii non-aeronautice”, se arată în proiectul de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ Horia Teodorescu.
Indicatorii specifici vizează creşterea numărului de curse aeriene cu 25% faţă de anul precedent, a numărului de pasageri cu 100% faţă de anul trecut şi a veniturilor din aviaţie şi non-aviaţie cu 5% faţă de anul 2021.
Lucrul nu este greu de îndeplinit, spune consilierul judeţean PNL Nicolae Chichi, având în vedere numărul foarte mic de pasageri.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.