Muzeul de Istorie şi Arheologie din municipiu va găzdui astăzi, începând cu ora 11:00, vernisajul expoziţiei foto-documentare şi lansarea lucrării „Vizitele familiei Regale a României în Nordul Dobrogei” realizate în cadrul proiectului „144 de ani de la Unirea Dobrogei cu România”.

Evenimentul este organizat de Organizaţia Celisea în parteneriat cu Muzeul de Istorie şi Arheologie şi este cofinanţat de Primăria Tulcea.

Expoziţia şi proiectul editorial valorifică fotografii şi cărţi poştale de epocă, articole din ziarul „Delta”, documente, fragmente din memorii şi jurnalele, păstrate în fondurile arhivistice naţionale şi locale, în colecţiile instituţiilor culturale şi redă sub toate aspectele vizitele Familiei Regale a României în teritoriul de la Gurile Dunării.

„Este o lucrare privind vizitele familiei Regale a Ro-mâniei, imagini şi mărturii de epocă. În calitate de coordonator am strâns toate aceste imagini şi mărturii pe care le-am cuprins în această carte ajutată de colegi de ai mei din alte muzee care ne-au fost colaboratori. Au fost realizate 120 de exemplare ale cărţii care se vor distribui gratuit. Chiar dacă nu mai era rege constituţional, noi am introdus un capitol despre vizita regelui Mihai din 1998. Pentru a oglindi această vizită am folosit articole din ziarul Delta de la vremea respectivă”, ne-a declarat coordonatoarea proiectului, muzeograf Mădălina Ciocoiu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA