Tulcenii  de toate vârstele sunt aşteptaţi la Târgul de Crăciun şi la defilarea de 1 Decembrie, eveniment pentru care autorităţile au început pregătirile încă de luni.

Ziua Naţională a României va fi marcată anul acesta la Tulcea printr-o defilare cu efective şi tehnică militară aparţinând unităţilor MapN, MAI şi SRI din judeţ, începând cu ora 11.00 pe strada Isaccei pe itinerariul – Casa de Cultură a Sindicatelor – Complex Pelican.

Manifestările organizate de Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea pe 1 decembrie încep la ora 9.00 la Cimitirul Eroilor din municipiul, acolo unde va avea loc un ceremonial militar şi religios cu depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori.

În acest context, joi, între orele 10.30 -11.30, pe strada Isaccei – tronsonul dintre intersecţia cu strada Unirii şi intersecţia cu străzile Podgoriilor şi Lac Ciuperca, traficul rutier va fi restricţionat total.

Târgul de Crăciun, deschis pe 1 decembrie, în Piaţa Civică

Târgul de Crăciun din municipiul Tulcea, care se va desfăşura în Piaţa Civică, se va deschide pe 1 decembrie. Târgul organizat de Primăria Tulcea, în parteneriat cu Agropieţe S.A. Tulcea, va funcţiona timp de mai bine de o lună, în perioada 1 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023 şi va avea în componenţă o zonă pentru spectacole, una cu căsuţe din lemn unde vor fi expuse şi comercializate obiecte manufacturate, o zonă pentru mâncare şi o zonă pentru divertisment şi agrement.

Evenimentul va fi deschis prin momentul susţinut de Fanfara „Fraţii Lucan”, urmat de o suită de spectacole de datini şi obiceiuri, prezentate de artiştii locali, binecunoscutele ansambluri folclorice de copii şi tineret „Doruleţul” şi ansamblul artistic profesionist „Baladele Deltei”, precum şi de recitaluri susţinute de invitaţii speciali, Ovidiu Comornic şi Cornelia şi Lupu Rednic.

Special pentru copii, la Căsuţa lui Moş Crăciun cei mici vor putea sta de vorbă cu Moş Crăciun şi îşi vor putea face poze cu acesta.