Peste 9.500 de pachete cu ajutoare alimentare alocate prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate vor fi distribuite de Instituţia Prefectului între 9 şi 19 decembrie. În acest interval, pachetele vor ajunge în toate localităţile din judeţ, după care vor merge spre beneficiari, prin intermediul angajaţiilor primăriilor din fiecare localitate. Primăriile au la dispoziţie 60 de zile, de la data recepţiei, pentru a finaliza distribuirea către beneficiari, atât către cei de pe listele iniţiale, cât şi către cei de pe listele suplimentare.

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a transmis mulţumiri reprezentanţilor unităţilor administrativ teritoriale pentru efortul depus în implementarea programului guvernamental.

„La nivelul judeţului Tulcea urmează să beneficieze de acest sprijin 9.559 de persoane. Până la data de 19 decembrie a.c. pachetele alimentare vor fi livrate către toate UAT-urile din judeţ. Mulţumesc pe această cale colegilor din UAT-uri pentru efortul depus în implementarea acestui program guvernamental”, ne-a declarat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Fiecare pachet cu alimente conţine cinci kg de făină albă de grâu, patru kg de mălai, două pungi a câte 400 grame de paste făinoase, patru litri de ulei, două kg de zahăr, patru kg orez, cinci conserve de carne de vită, trei conserve de carne de porc, cinci pateuri de ficat de porc, două borcane/ cutii metalice cu compot de fructe, un borcan/cutie cu gem de fructe şi un gem de fructe dietetic.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.