Un poliţist local din municipiu a fost bătut, marţi, în Piaţa Civică, după ce a atras atenţia unui grup de tineri aflaţi în stare de ebrietate să se calmeze.

Aflat în timpul serviciului în scopul asigurării pazei şi a ordinii publice în zona respectivă, poliţistul local a observat lângă patinoar un grup de tineri ce tulburau liniştea publică şi care se aflau în mod vădit în stare de ebrietate.

Fiind o locaţie preponderent vizitată de mame cu copii mici, poliţistul local a intervenit rugând tinerii să se calmeze însă aceştia au început să îl lovească cu pumnii şi  picioarele.

„Aceştia au refuzat şi doi dintre ei l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele provocându-i răni în zona capului şi a pieptului. Imediat au fost alertate echipajele poliţiei locale precum şi cele ale poliţiei municipiului Tulcea şi ale jandarmeriei, cei doi tineri fiind identificaţi şi reţinuţi foarte repede”, a precizat  Poliţia Locală Tulcea.

Deşi iniţial a fost stabilită măsura arestului la domiciliu, în urma apelului formulat, s-a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

„Dorim să aducem mulţumiri atât poliţiei naţionale şi jandarmeriei, pentru toate eforturile depuse care au dus la reţinerea celor doi, precum şi judecătorilor care au dispus măsura arestului preventiv şi sperăm ca astfel să fie dat un exemplu pentru cei care se gândesc să mai agreseze un funcţionar public care execută o activitate ce implică exerciţiul autorităţii de stat”, transmite Poliţia Locală Tulcea.

Legat de acest caz, primarul Ştefan Ilie a transmis faptul că apreciază instituţiile de ordine publică care şi-au făcut datoria.

„Actele de agresiune fizică sau de vandalism nu fac cinste unui oraş care îşi doreşte creşterea gradului de siguranţă a locuitorilor şi a bunurilor acestora. În acest caz apreciez foarte mult instituţiile de ordine publică, care şi-au făcut datoria, agresorii fiind prinşi şi arestaţi. Să fie învăţătură pentru toţi cei care au astfel de comportamente”, a declarat Ştefan Ilie.

Tulburarea ordinii şi liniştii publice prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.