Lucrările derulate pe şantierele Aquaserv de pe strada Păcii se vor opri la sfârşitul acestei săptămâni, odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, urmând a fi reluate în luna ianuarie. Pe strada Păcii au avut loc lucrări executate de către SC Aquaserv SA, reţeaua de canalizare fiind refăcută complet.

„Pe data de 16 decembrie se opresc lucrările şi se va elibera tot materialul care există acum pe strada Păcii. Va rămâne o singură rezervă de material poziţionată pentru completare. Nu se va asfalta, va rămâne la nivel de praf de piatră, astupat tot ce a fost excavat. Rămâne la nivel de praf de piatră de la sensul giratoriu de la hotel Delta până în dreptul Bisericii cu Ceas. Probabil constructorul va veni imediat în a doua săptămână din ianuarie să continue, mai rămânând de realizat circa 5% din contract. Dacă ne ajută vremea şi va fi ca anul trecut, când în luna februarie funcţionau staţiile de asfalt, urmează să asfaltăm. Ne bucurăm că am întregit toată reţeaua de canalizare de pe strada Păcii şi acum transportăm apa în staţia de epurare”, ne-a declarat directorul Aquaserv Tulcea, Valentin Ifrim.

Şeful Aquaserv mai spune că odată cu finalizarea investiţiei privind sistemul de preluare a apelor pluviale şi reconfigurarea străzii Isaccei printr-un proiect de asfaltare, zona centrală va scăpa de inundaţiile provocate de ploile abundente.

„La ultima ploaie, chiar dacă au mai existat anumite probleme în zona Unirii-hotel Delta şi nu s-a preluat integral întreaga cantitate de apă, se va rezolva odată cu finalizarea proiectului privind sistemul de preluare a apelor pluviale. Situaţia se va îmbunătăţi şi odată cu reconfigurarea străzii Isaccei, astfel încât toată apa pluvială să meargă spre zona de captare din sensul giratoriu de la hotel Delta. Dacă până acum, când reţeaua era una mixtă pluvială şi menajeră, aveam probleme că săreau toate capacele căminelor de pe reţea, începând de la hotel Delta şi până dincolo de Piaţa Nouă pe strada Păcii, acum acest lucru nu s-a mai întâmplat. Investiţia va prelua toată apa pluvială de pe străzi, dar mai există şi multe gospodării care descarcă tot în reţeaua de canalizare. Chiar după finalizarea proiectului de preluare a pluvialului stradal este posibil să mai fie probleme, dar le vom rezolva pe toate. Faptul că din zona centrală pleacă apele pluviale direct către Dunăre este un lucru mare”, a precizat directorul Aquaserv Tulcea, Valentin Ifrim.

Lucrările de preluare a apelor pluviale au demarat în data de 23 martie 2022, termenul pentru execuţie fiind de 24 de luni. Valoarea contractuală este de 19.343.252,82 lei fără TVA, iar executantul este S.C. Autoprima Serv S.R.L. Constanţa.