Cinci cazuri de furturi de apă au fost depistate în ultima lună de lucrătorii societăţii Aquaserv, atât în municipiu cât şi în oraşul Măcin. Branşamentele ilegale au fost descoperite în urma unor avarii, spune directorul Aquaserv Tulcea, Valentin Ifrim.

„În ultima lună s-au descoperit trei cazuri de furt de apă în municipiu şi două în Măcin, prin branşamente ilegale. Au fost descoperite în urma unor avarii. La acest moment, neavând o monitorizare a consumatorului pe fiecare nod de reţea, aceste cazuri se descoperă atunci când se înlocuieşte reţeaua sau se intervine pe anumite avarii. Aceştia vor plăti retroactiv un volum estimat pe ultimii trei ani”, ne-a declarat Valentin Ifrim.

Totodată, circa 20 de abonaţi rău-platnici din municipiul Tulcea au fost debranşaţi de Aquserv în ultima lună.

„În paralel deconectăm de la reţea rău-platnicii, iar în ultima lună s-au realizat în jur de 20 în municipiul Tulcea. Este vorba atât de persoane fizice, cât şi de agenţi economici care aveau datorii de peste 4.000 de lei fiecare. Cei care au ajuns să fie debranşaţi nu au făcut plata în urma notificărilor”, a precizat Valentin Ifrim.

La începutul acestei luni, autorităţile locale anunţau faptul că în majoritatea intersecţiilor se instalează debitmetre, pentru măsurarea consumului, pentru diminuarea pierderilor şi eliminarea furturilor.