În circa o lună de zile, angajaţii Primăriei Tulcea îşi vor muta birourile în incinta hotelului Europolis, urmând ca la începutul anului viitor să înceapă lucrările de reabilitare a sediului, potrivit primarului Ştefan Ilie.

„Toată clădirea primăriei va intra în renovare şi am căutat soluţii pentru a vedea unde putem să ne desfăşurăm activitatea. Am încercat cu şcoala de pe strada 1848 şi Nr. 12, care ne-au pus la dispoziţie nişte spaţii pe care nu le folosesc, însă  în zonă este un trafic foarte mare atunci când părinţii îşi duc copiii la şcoală şi l-am aglomera şi noi, fiind greu pentru cetăţeni. Am mai primit ofertă de la Coral, dar era prea scump. Ne-am orientat în zona apropiată primăriei şi ne-am dus la hotel Europolis şi Egreta. Hotelul Egreta, fiind construit într-un anumit fel, trebuiau să facă nişte dislocări de mobilier şi punerea unor instalaţii pentru curentul electric şi internet. Am găsit cea mai bună ofertă la Europolis, unde ne vom muta cu totul. În termen de o lună, noi suntem mutaţi pentru a-l lăsa pe constructor ca de la sfârşitul lunii ianuarie să înceapă lucrarea”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Edilul este dispus să împartă biroul cu viceprimarii municipiului sau alţi colegi, în cazul în care nu va fi suficient spaţiu.

„Avem spaţiu suficient, chiar dacă în unele vom sta mai îngrămădiţi. Eu nu am pretenţia de a avea birou în care să stau singur. Pot sta cu domnii viceprimari sau alţi colegi. Locaţia este exact lângă primărie, iar cetăţenii nu mai trebuie să facă un efort să ne caute în altă parte”, a precizat Ştefan Ilie.

După finalizarea investiţiei, în noua primărie nu vor mai exista ghişee, ci un birou în care cetăţeanul va sta faţă în faţă cu lucrătorul fără să îl mai despartă vreun geam.

Primăria a achiziţionat servicii de închiriere a opt spaţii de birouri în valoare totală de 264.000 lei.

Proiectul „Modernizarea sediului Primăriei Municipiului Tulcea” are o valoare de  7.764.228.23 lei, în sumă fiind cuprinse serviciile de proiectare tehnică, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada execuţiei lucrărilor şi execuţia lucrărilor.