Consilierii locali au aprobat, ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Tulcea pe anul 2023, dar şi bugetele societăţilor din subordinea Primăriei.

În acest context, unii consilieri au solicitat lămuriri legate de unele sume prinse în buget la capitolul investiţii.

 „Comparativ cu bugetul local pe 2022, am constatat că aveam pe investiţii şi construirea unei pieţe în cartierul E3, pe strada 1848. Anul acesta suma a dispărut din buget”, a spus consilierul local USR, Tatiana Haliţ.

Viceprimarul George Şinghi a explicat faptul că realizarea pieţei va fi prinsă în buget la următoarea rectificare, în prezent fiind condiţionaţi de lucrările edilitare din zonă.

„Această investiţie a fost anunţată de anul trecut, dar suntem condiţionaţi de alte lucrări care se desfăşoară înainte, respectiv lucrările tehnico-edilitare de racordare la utilităţi şi amenajare drumuri pe terenul unde sunt construite blocurile ANL. Pentru a se realiza această investiţie trebuie mai întâi să avanseze lucrările în acea zonă. Nu este nevoie de PUZ, deoarece suntem acoperiţi fiind zonă comercială şi de aceea am prevăzut locaţia pentru realizarea unei pieţe. Rămâne în obiectivul nostru şi cu siguranţă o vom adăuga în buget. Am stabilit că Primăria va realiza investiţia pornind de la studii până la execuţie. O vom reinclude în buget la prima rectificare cu menţiunea că depindem de alte investiţii în zonă”, a declarat George Şinghi.

Şi consilierul local PSD Anca Suhov a făcut o observaţie legată de buget.

„Am observat că a dispărut reabilitarea tuturor celor patru imobile de pe strada 14 Noiembrie”, a menţionat Anca Suhov.

Legat de acest aspect, viceprimarul Şinghi a precizat: „În 2022 am recepţionat studiile pentru toate clădirile municipiului din acea zonă. Ele au fost şi depuse pe PNRR, dar din păcate nu toate au prins finanţare, fiind pe lista de aşteptare”.

Andaluzia Luca, consilier local PSD, a dorit o lămurire asupra sumelor prinse în buget pentru stadionul Cozma Zaiţ.

„Avem un acord de parteneriat privind modernizarea terenului de fotbal la stadionul Cozma Zaiţ, votat în 2021. Acum regăsim două investiţii în buget, DALI pentru reabilitarea stadionului cu 65 mii lei şi reabilitare şi modernizare stadion 500 mii lei. Acordul obligă partenerul secund, Asociaţia Club Sportiv Municipal Delta, să facă anumite investiţii privind zona de joc. În ce constă reabilitarea şi modernizarea stadionului “, a spus Andaluzia Luca.

Viceprimarul Şinghi a explicat faptul că investiţia se referă la clădirea şi tribunele stadionului.

„Avem un DALI pe care suntem în curs să îl recepţionăm care se referă la clădirea pe care am reuşit să o inventariem. La fel şi în cazul tribunelor, care din 90 au plutit într-o stare de incertitudine. Investiţia se referă la clădire şi tribune, nu la suprafaţa de joc care intră în atribuţiile partenerului”, a subliniat Şinghi.