Primarul municipiului Ştefan Ilie a dat asigurări că în maxim două luni, directorul Societăţii de Transport Public Tulcea va îmbunătăţi programul de curăţenie în autobuze, în caz contrar acesta va părăsi postul de director.

Declaraţia vine după ce consilierul local USR Tatiana Haliţ a semnalat marţi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, faptul că în autobuze este mizerie, dar şi unele neconcordanţe dintre aplicaţia STP şi programul din teren.

„În afară de mizerie sunt tot felul de improvizaţii, care nu au nicio legătură cu transportul public. În autobuzul cu numărul 4, am văzut duminică o sticlă de opt litri foarte murdară agăţată cu sfori, o rezervă de numere de autobuz murdare şi paravanul care separă şoferul de pasageri era foarte murdar. Când vedem că se întâmplă des, trebuie să tragem un semnal de alarmă”, a spus Tatiana Haliţ.

Prezent în sală, directorul STP Tulcea Iacob-Aurelian Udrea a spus că va forma o echipă care va curăţa autobuzele şi în timpul zilei.

„Autobuzele se igienizează în fiecare seară după terminarea programului pe parcursul nopţii. Avem o echipă formată din doi oameni care curăţă în interior şi exterior. Când plouă şi se circulă pe aceste străzi care nu sunt toate asfaltate este normal ca autobuzele să se murdărească destul de repede. Bidonul a fost îndepărtat, nefiind pus de prima dată de şofer în compartimentul special. Vom organiza programul de curăţenie şi vom avea o echipă care va face curat şi în timpul zilei”, a precizat Iacob-Aurelian Udrea.

Primarul Ştefan Ilie i-a solicitat directorului să găsească urgent o soluţie pentru curăţenia în autobuze.

„Referitor la sesizarea doamnei Haliţ cu privire la mizerie, trebuie să fiţi răspunzători direct. Vă rog să parcurgeţi în timpul zilei diferite trasee cu autobuzul. Nu are nici un fel de relevanţă faptul că se igienizează noaptea, ca la ora 12.00 să fie jeg. Eu am nevoie ca fiecare cetăţean să circule cu autobuze curate şi dacă la ora 11.00 este mizerie, găsiţi soluţia ca acel autobuz să fie curăţat, pentru că a fi curat numai noaptea nu garantează securitatea celor care circulă cu autobuzul. Înţeleg că intră diferite persoane şi se produc toate tipurile de vandalizări, dar asta nu înseamnă că autobuzul nu trebuie menţinut curat. Găsiţi soluţia urgent! Eu vă promit că domnul Udrea va îmbunătăţi substanţial curăţenia din autobuze în maxim două luni. Dacă nu o va îmbunătăţi, va fi un alt director”, a declarat Ştefan Ilie.