Mai mulţi medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea au primit ieri diplome şi plachete de cetăţeni de onoare ai comunităţii de voluntari din partea Asociaţiei Voluntari pentru Tine. Evenimentul sprijinit de conducerea Spitalului Judeţean Tulcea a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului.

Reprezentanta asociaţiei Laura Ghioc şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu, au premiat zeci de medici care şi-au dedicat viaţa pacienţilor.

La finalul evenimentului, dr. Tudor  Năstăsescu, a amintit de protestul care s-a desfăşurat ieri în faţa spitalului, afirmând faptul că fiecare angajat ar trebui să fie plătit în funcţie de volumul de muncă prestat.

„Sper să mai vină medici şi să avem echipe mai mari, iar colegii să se înţeleagă mai bine între ei. Astăzi a fost un mic protest în faţa spitalului şi i-am întrebat pentru ce ar trebui să protesteze. Evident că există şi oameni care muncesc mai puţin, dacă aceştia ne-ar părăsi, în acest fel se va face rost de bani pentru ceilalţi. Cât munceşti, atât primeşti. Nu-mi plac oamenii care nu muncesc. Cred că aici ar trebui intervenit legislativ. Faptul că este inegal dispusă sarcina pe diverşi medici şi echipele cu care lucrează creează şi presiune asupra omului respectiv şi disensiuni în cadrul colectivului mai larg al secţiei. Cred că omul ar trebui să fie plătit în funcţie de ceea ce a muncit. Se vede foarte clar în datele pe care le avem computerizate cât produce fiecare. Trebuie negociat un procent şi în acest fel poţi câştiga cât vrei. Vreau să mai dezgheţăm un pic atmosfera din spital, să ne împrietenim mai mult”, a declarat dr. Tudor  Năstăsescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.