Tulcenii şi turiştii au la dispoziţie peste 130 de noi locuri de parcare cu plată, în parcarea de tip „park and ride”, de lângă combinatul de alumină, care s-a deschis oficial începând de marţi. Gratuită până de curând, parcarea se face acum pe baza unor tarife şi este destinată turiştilor şi localnicilor care doresc să parcheze pe termen mediu şi lung.

Parcarea de pe strada Isaccei are o capacitate de 137 de locuri, este monitorizată video, are în imediata vecinătate o staţie de autobuz, iar preţurile practicate sunt de trei ori mai mici decât cele din alte zone ale oraşului.

„Parcarea este monitorizată video 24/24 prin bariere automate şi acces monitorizat. Tarifele favorizează staţionarea pe termen lung, iar plata se face la plecare. Astfel se asigură conexiunea cu faleza şi centrul oraşului prin transport public (staţie STP), taxi sau ridesharing”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Alte 350 de locuri noi de parcare sunt în curs de realizare în cadrul proiectului Park&Ride Tulcea 2, lângă Dedeman.

În parcările publice frecventate de turiştii care vizitează Delta Dunării s-au montat plăcuţe informative, în scopul direcţionării către park&ride. De asemenea, Park&Ride Tul-cea 1 este semnalizată pe hărţile online şi în aplicaţiile de navigaţie.

Pentru staţionarea timp de o oră în parcarea de pe strada Isaccei, proprietarii de autovehicule vor plăti, pentru două ore, doi lei, iar pentru patru ore, trei lei.

Cei interesaţi mai pot face un abonament anual pentru acest tip de parcare în valoare de 600 de lei.

De-a lungul anilor, în sezonul estival, parcările din municipiu s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru turiştii care ajung în Tulcea cu autoturismele personale şi le lasă aici pentru a urca la bordul navelor şi a ajunge în satele Deltei pentru a-şi petrece vacanţa.

Investiţia finalizată anul acesta de Primăria Tulcea este prima de tipul „park&ride” din municipiu.