Nu cu mult timp în urmă, mai exact în luna august,  Primăria Tulcea anunţa semnarea contractelor  de reabilitare a străzilor Mahmudiei, Eternităţii şi Babadag. Valoarea lucrărilor în infrastructură pentru aceste străzi este  de peste 18 milioane de lei.

„Prioritară este strada Mahmudiei şi credem că vom începe cu această stradă, deoarece, dacă vă amintiţi, am început lucrările, însă constructorul nu a respectat termenele şi am reziliat contractul. La momentul acesta, avem un proiect tehnic şi de execuţie licitat pentru strada Mahmudiei, Isaccei şi Babadag. Credem că termenul de finalizare a documentaţiilor privind proiectul tehnic este sfârşitul lunii octombrie. Vom avea o discuţie cu constructorul, cu dirigintele de şantier, vom coordona împreună lucrările, mai ales că trebuie să ţinem cont de faptul că vine şi sezonul rece. În ceea ce priveşte strada Isaccei şi Babadag, nu cred că vom începe acum. În ceea ce priveşte aceste două străzi – Isaccei şi Babadag – lucrurile sunt mai simple, deoarece aici se vor face doar lucrări de frezare şi refacere a structurii stratului de asfalt. Problema este strada Mahmudiei, fiind mai deteriorată. La acest moment nu ştim sigur cu ce stradă vom începe sau cu ce tronsoane”, spune viceprimarul George Şinghi.

Domnia sa a mai precizat că în ceea ce priveşte strada Babadag, aceasta are patru benzi şi nu se va pune problema unei închideri totale a circulaţiei sau devierii, aşa cum se presupunea.

„Strada Babadag nu va fi blocată niciodată. Va fi un disconfort, însă nu se compară cu ceea ce este acum în oraş”, a menţionat viceprimarul Şinghi.

Domnia sa a spus că lucrurile se îndreaptă spre traiectoria dorită, însă lucrările sunt condiţionate de licitaţia proiectului tehnic şi de excepţie care se va finaliza cel mai târziu la sfârşitul lunii octombrie.

Luna trecută au început lucrările de reabilitare integrală a străzilor Podgoriilor şi Alunişului, parte din proiectul Reabilitare / modernizare sistem rutier şi lucrări tehnico-edilitare, străzi zona Vest, ce vizează peste 10 km de străzi. La acesta se adaugă alte patru asemenea proiecte, însumând 83 de străzi, adică peste 50 km din reţeaua rutieră a municipiului.