Unii tulceni continuă să scape de vechiturile din casă în containerele pentru colectarea de haine şi încălţăminte instalate în municipiu. Recent, Primăria Tulcea a atras din nou atenţia celor care donează îmbrăcăminte să depună la cele 10 puncte de colectare doar haine, curate, împachetate şi în stare bună.

„Colegii de la Direcţia de Asistenţă Socială au misiunea de a distribui îmbrăcămintea colectată persoanelor aflate în dificultate. Cu toate acestea, atunci când fac trierea, printre hainele ambalate şi curate, sunt uimiţi să descopere îmbrăcăminte ruptă, murdară, inclusiv articole de lenjerie intimă, şosete găurite sau pantofi desperecheaţi. Persoanele vulnerabile trebuie tratate cu decenţă şi respect, iar cei mai mulţi tulceni au înţeles că atunci când donezi, ajuţi, nu arunci la gunoi!”, este consemnat pe pagina oficială a Primăriei municipiului Tulcea.

În luna iunie 2021, în municipiul Tulcea au fost montate containere în care se pot colecta haine şi încălţăminte de care tulcenii nu mai au nevoie. Săptămânal, conducerea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DAPS) colectează circa 400 kg de haine şi încălţăminte, care sunt destinate oamenilor mai puţin norocoşi.

Oamenii donează la biserică lucruri bune

Unul dintre cele 10 containere instalate în municipiu se află în Parohia Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Dimitrie din cartierul C5.

„La biserică, să ştiţi că oamenii aduc haine bune. Eu nu ştiu ce pun dânşii acolo, dar de aici, se recoltează de trei ori pe săptămână şi nimeni nu s-a plâns. Nu ştiu unde le duc cei de la primărie, cine le sortează, dar din ceea ce vedem noi, există respect pentru oamenii săraci. La noi vin oameni evlavioşi, cu credinţă şi nu cred că şi-ar bate joc. Şi cred că la toate punctele de colectare de pe lângă biserici. Noi nu vedem ce pun, pentru că sunt sigilate”, ne-a spus îngrijitoarea de la Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Dimitrie.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.