90 de familii din Tulcea care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă vor fi onorate, mâine, de Primăria Tulcea, la Teatrul Jean Bart.

„Pentru că oferiţi întregii comunităţi tulcene o lecţie de statornicie şi de devotament, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie şi a sărbătoririi <<Nunţii de Aur>>, vă mulţumesc şi vă doresc multă sănătate, fericire şi bucurii, alături de familie şi de prieteni! Îmi revine deosebita plăcere de a vă invita la ceremonia de apreciere a aniversării dumneavoastră, care va avea loc miercuri, 25 octombrie, ora 14.00, la Teatrul <<Jean Bart>> din municipiul Tulcea”, a transmis primarul Ştefan Ilie în invitaţia adresată familiilor sărbătorite.

Şi anul trecut, un număr de 34 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au fost premiate de elevi din municipiu, în cadrul „Galei Fidelităţii”. Într-un cadru festiv, cuplurile de seniori au fost felicitate şi au primit diplome de onoare, sume de bani şi flori.

Surpriza evenimentului a venit spre final, atunci când primarul Ştefan Ilie a urcat pe scenă şi a încântat publicul cu interpretarea melodiei „Baladă dobrogeană”.

Consiliul Local al Municipiului Tulcea a aprobat, în aprilie anul trecut, acordarea unui premiu de fidelitate de 500 lei cuplurilor care au 50 de ani de căsătorie şi au domiciliul stabil în municipiu.

Conform hotărârii, pentru a beneficia de acest premiu de fidelitate, cuplul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fi împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în anul depunerii cererii, ambii soţi să aibă domiciliul în municipiul Tulcea, ambii soţi să fie în viaţă la data depunerii cererii.