Liberalul Octavian Motoc a anunţat că astăzi îşi depune mandatul de consilier local, după ce zilele trecute a părăsit PNL. Anunţul l-a făcut ieri, în plenul Consiliului Local întrunit în şedinţă extraordinară.

„Doresc să vă informez că această şedinţă a fost ultima din acest mandat de consilier local pentru mine. De mâine îmi voi da demisia din această funcţie pentru că voi face parte din altă formaţiune politică”, a declarat ieri Octavian Motoc.

Anunţul a părut că i-a luat prin surprindere pe unii dintre cei prezenţi ieri la şedinţă, însă zvonuri despre plecarea lui Motoc circulau de ceva vreme. Octavian Motoc ne-a spus că se înscrie în Forţa Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, iar planurile sunt de întărire a organizaţiilor acestui partid.

„Mi-am depus demisia acum câteva zile la partid. La Consiliul Local acum am depus-o cu data de mâine. Deocamdată nu am anunţat, dar merg la Forţa Dreptei, eu rămân liberal. Momentan nu tindem la altceva decât în a reuşi să facem nişte organizaţii puternice la nivelul municipiului Tulcea şi a celor mai importante comune din judeţ pentru a putea să pregătim astfel de alegeri în care să putem deveni potenţiali candidaţi cu şanse. Abia după aceea, când vom vedea că aceste organizaţii sunt deja capabile să susţină o candidatură de acest nivel, vom anunţa la timpul potrivit şi eventualele candidaturi”, ne-a declarat, la finele şedinţei, Octavian Motoc.

Octavian Motoc a fost senator PNL în mandatul 2012-2016. A fost de asemenea consilier local şi judeţean din partea PNL.

La sfârşitul anului trecut, liderii USR, PMP şi Forţa Dreptei au anunţat constituirea Alianţei Dreapta Unită în perspectiva alegerilor din acest an.

Tot ieri, înainte de începerea şedinţei extraordinare de Consiliu Local, Florentina Bădilaş, până acum consilier juridic superior la Primăria Municipiului Tulcea, a anunţat că va avea funcţia de secretar general provizoriu timp de şase luni. Iusuf Levent, cel care a ocupat până acum postul de secretar general al municipiului, a declarat pentru ziarul Delta că are probleme de sănătate, însă va rămâne în continuare în instituţie pe un alt post.

În cadrul şedinţei de ieri a fost aprobat bugetul municipiului şi a societăţilor subordonate Consiliului Local.