PSD Tulcea neagă că a cerut liste comune cu liberalii. Vineri, preşedintele PNL Tulcea. Ştefan Ilie, a declarat, într-o conferinţă de presă, că a refuzat propunerea avansată de PSD Tulcea de a avea candidaţi comuni la Primăria Municipiului Tulcea şi la Consiliul Judeţean.

Sâmbătă, PSD Tulcea a postat pe pagina proprie de socializare un comunicat de presă în care afirmă că „niciodată PSD Tulcea nu s-a coborât la nivelul de a cere liste comune cu PNL Tulcea”.

„De ce am face o astfel de greşeală? Observăm şi noi dezastrul pe care administraţia liberală l-a adus în municipiul Tulcea şi, mai mult decât atât, în conformitate cu sondajele, o astfel de alianţă nu ne-am dorit-o niciodată. Aşteptăm cu interes o singură dovadă că noi, PSD Tulcea, am iniţiat vreun demers pentru a solicita candidaturi pe liste comune la nivel local. Dar, evident, nu există aşa ceva – este doar disperarea PNL Tulcea dinaintea alegerilor”, se arată în comunicatul de presă.

Vinerea trecută, PSD Tulcea a anunţat că Horia Teodorescu este, oficial, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, iar Dragoş Simion se înscrie în cursa pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea.

Cu o săptămână înainte, liberalii anunţaseră că actualul primar Ştefan Ilie candidează pentru un nou mandat la Primăria Tulcea, iar deputatul George Şişcu pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

De asemenea, săptămâna trecută, Alianţa Dreapta Unită Tulcea, formată din USR, Forţa Dreptei şi PMP, a stabilit candidatul în cursa electorală pentru Primăria Tulcea. În urma negocierilor de joi seara, s-a stabilit că Octavian Motoc de la Forţa Dreptei este candidatul Alianţei Dreapta Unită (ADU) la Primăria Tulcea.