COMUNICAT

In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 562 din 23 februarie 2023

 

SC CORAL IMPEX SRL, punct de lucru in Municipiul Tulcea, str. Isaccei, nr. 23, Bl. I 6, Sc. C, Ap. 6, Tel/Fax: 0240/510059, in baza contractului de achizitie publica de servicii nr. 43212/08.11.2021 privind serviciului public de salubrizare – activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare, incheiat cu Municipiul Tulcea si in baza Programului unitar de actiune pe anul 2024 va informeaza ca in perioada 23 – 30.04.2024 se vor executa servicii de:

  1. Dezinsectie combatere tantari in spatii exterioare pe domeniul public, curtile exterioare ale unitatilor de invatamant si aliniament stradal zona de case.

Actiunea de dezinsectie (combatere tantari)  se va desfasura cu un numar de 4  echipe repartizate in cele 4 sectoare, in intervalul orar 20,00 – 08,00 in functie de conditiile meteo.

Substanta utilizata: CYMINA PLUS – Aviz Nr. 3272BIO/18/12.24,  substanta activa cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentratia de 50 ml produs  in 3 litri apa/solvent,  face parte din grupa principala 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

 

  1. Dezinsectie chimica combatere capuse la  locatiile solicitate de Primaria Municipiului Tulcea, conform comanda.

Substanta utilizata este CYMINA PLUS,Aviz Nr. 3272BIO/18/12.24 substanta activa cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentratia de 100 ml produs in 10 litri apa/ha pentru combaterea capuselor si face parte din grupa principala 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

Masuri de prim ajutor recomandate de producator pentru  CYMINA PLUS:

Contact cu pielea: spălați cu multă apă din abundenta. Scoateti hainele contaminate. Dacă iritatia  persistă, consultați medicul.

Contact cu ochii: clătiţi  cu apă timp de cel putin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi., dacă iritarea ochilor persistă, consultați medicul.

Inhalare: scoateti pacientul in aer liber. Daca respira neregulat, adresati-va medicului.

Ingestie: apelati imediat la medic. Induceti varsaturi numai la indicatia medicului. Nu administrati niciodata nimic pe cale orala daca persoana este inconstienta.

  1. Dezinsectie chimica combatere larve tantari la locatiile solicitate de Primaria Municipiului Tulcea, conform comanda.

Substanta utilizata este VECTOBAC   WG substanta activa Bacillus thuringiensis, cu norma de utilizare de 1 kg / ha si face parte din grupa principală: 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide .

Masuri de prim ajutor: recomandate de producator pentru VECTOBAC WG

 

Indicatii generale: În orice  caz în care există cel mai mic dubiu, solicitaţi consult medical.

Contact cu ochii: Se vor spăla bine cu multă apă, inclusiv sub pleoape. Dacă persistă iritaţia oculară, se va consulta un specialist.

Contact cu pielea: Se vor scoate imediat hainele contaminate şi se vor spăla înainte de refolosire. Pielea se va spăla imediat cu multă apă.

Inhalare: Se va ieşi la aer curat. Dacă simptomele persistă, se va consulta un medic

Ingerare: Se va clăti gura. Nu induceţi niciodată vomă persoanelor inconştiente sau confuze. Se va consulta un medic. Niciodată nu se va forţa o persoană inconştientă să înghită.

 

  1. Dezinsectie in incinta unitatilor de invatamant in perioada 22 – 30.04.2024, in functie de programari.

             Substanta utilizata pentru dezinsectie in interior: Sting, substanţa activă piperonil butoxide si permetrina, cu diluţia de 30 ml/2 litri apa, timp de actiune a soluţiei insecticide maxim 24 ore;

Substanța utilizata în activitatea de dezinsecție face parte din grupa principala 3, tip produs 18, conform Registrului Național al Produselor Biocide elaborat de Ministerul Sănătății.

  1. Tratamente fitosanitare pe domeniul public privind combaterea daunatorilor si bolilor la arborii de pe aliniamentele stradale, parcuri  din municipiul Tulcea 

Substantele folosite pentru tratamentele fitosanitare fac parte din Lista produselor de protectia plantelor si sunt omologate de  Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Comisia Nationala de Omologare.

Substantele utilizate sunt CORAGEN si CHORUS 50 :

  • CORAGEN, insecticid, substanta activa clorantraniliprol, grupa de toxicitate 4, cu diluţia de 1.5 ml / 10 litri apa, conform certificat de omologare.

MASURI DE PRIM AJUTOR SPECIFICE SUBSTANTEI  RECOMANDATE DE PRODUCATOR

Indicatii generale:  Niciodată nu se va încerca să se forteze o persoană inconstientă să înghită.

Inhalare : Nu există riscuri care necesită măsuri speciale de prim-ajutor. Se va consulta un medic după o expunere prelungită.

Contact cu pielea : Nu există riscuri care necesită măsuri speciale de prim-ajutor. Dacă este pe piele, se va clăti bine cu apă. Se vor spăla hainele contaminate înainte de refolosire.

Contact cu ochii : Dacă este uor de realizat, se vor scoate lentilele de contact. Se vor tine ochii deschisi si se va clăti încet si uor cu apă, timp de 15-20 minute. Dacă persistă iritatia oculară, se va consulta un medic specialist.

Ingerare : Nu există riscuri care necesită măsuri speciale de prim-ajutor. Se va consulta un medic dacă este nevoie.

        –  CHORUS 50, fungicid, substanta activa ciprodinil , grupa de toxicitate 4, cu diluţia de 4,5 gr in 10 litri apa.

MASURI DE PRIM AJUTOR SPECIFICE SUBSTANTEI ,  RECOMANDATE DE PRODUCATOR:

Recomandări generale: Păstrați recipientul produsului, eticheta sau Fișa cu date de securitate. Veti avea nevoie de acestea în cazul apelării numărului de urgențe Syngenta, contactării unui centru specializat în otrăviri, unui medic sau dacă mergeți la un tratament.

Inhalare: Duceți imediat pacientul la aer. Dacă respirația este neregulată sau a încetat, efectuați respirație artificială. Asigurați-vă că pacientului nu îi este frig și că este relaxat. Contactați imediat medicul sau Biroul de informare toxicologică.

Contact cu pielea: Înlăturați imediat îmbrăcămintea contaminată. Spălați temeinic părțile afectate ale corpului cu săpun și apă din abundență. Dacă iritația pe piele persistă, contactați medicul. Spălați îmbrăcămintea contaminată înainte de refolosire.

Contact cu ochii: Clătiți ochii (și sub pleoape) cu apă curată timp de cel puțin 15 minute. Indepărtați lentilele de contact. Contactați imediat medicul.

Ingerare: În caz de înghițire, contactați imediat medicul și arătați recipientul sau eticheta produsului.

NU provocați voma.

 

Rugam cetatenii Municipiului Tulcea:

  • sa evite zonele unde se efectueaza serviciile de dezinsectie.

Crescatorii de albine sunt rugati ca in perioada efectuarii serviciilor de dezinsectie sa ia toate masurile pentru protejarea familiiilor de albine, in caz contrar SC CORAL IMPEX si Primaria Municipiului Tulcea sunt absolvite de orice responsabilitate.