Proprietarii de pensiuni din Delta Dunării le-au cerut, miercurea trecută, autorităţilor tulcene soluţii legale pentru a le oferi turiştilor preparate din peşte proaspăt capturat în rezervaţie. Această cerere a venit în condiţiile în care legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor le interzice să schimbe starea produsului din proaspăt în congelat.

De asemenea, în cadrul şedinţei preşedintele asociaţiei Farul Vechi din Sfântu Gheorghe, Vasile Uncu, a cerut să li se acorde pescarilor o cotă de pescuit la sturion, pentru a nu mai fi nevoiţi să cumpere peşte din acvaculturi.

„Când o să ţineţi cont de tradiţiile locale, mă refer la partea gastronomică? De ce nu le daţi dreptul acelor locuitori care şi-au desfăşurat acea activitate de pescuit la mare, la o cotă de pescuit la sturion, pentru a-i putea pune pe masă peştele turistului? Să se dea o cotă de pescuit la sturion fiecărui pescar aşa cum se practică în ţările civilizate. Pe 6 mai are loc hramul bisericii la Sfântu Gheorghe şi ni s-a spus să ne luăm peşte din acvacultură”, a adăugat antreprenorul.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.