Fântâna arteziană amplasată pe Faleza „Ivan Patzaichin” din municipiu va fi redeschisă astăzi, de la ora 20:00.

Inaugurarea noului sezon de funcţionare a unuia dintre principalele puncte de atracţie din oraş va avea loc în cadrul unui eveniment organizat de Centrul Cultural „Jean Bart” şi susţinut de Consiliul Judeţean Tulcea.

De asemenea, va fi organizat şi un moment artistic unde sute de dansatori vor prezenta jocuri ale minorităţilor naţionale şi jocuri româneşti în întâmpinarea Zilei Internaţionale a Dansului, sărbătorită pe 29 aprilie. Alături de inaugurarea unui nou scenariu de lumini şi muzică pentru fântâna arteziană, organizatorii anunţă şi o serie de surprize pentru participanţi.

Astfel, tulcenii sunt invitaţi pe faleză, astăzi, începând cu ora 18:30, deschiderea fântânii fiind programată să înceapă la ora 20:00.

„Atunci când am început proiectul de reabilitare a falezei, mi-am dorit să creăm un loc pentru toţi tulcenii, care să adune comunitatea laolaltă. După inaugurare, răspunsul oamenilor mi-a depăşit aşteptările şi mă bucur că acest spaţiu s-a transformat dintr-unul cu care ne era ruşine, într-un reper al oraşului. Mă bucur că reuşim, o dată cu vremea caldă şi cu vacanţa de sărbători, să redeschidem şi fântâna arteziană aşa încât şi noi, şi turiştii care ne trec pragul în această perioadă, să avem parte de acest spectacol”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

În cadrul proiectului de modernizare a falezei oraşului, Consiliul Judeţean a urmărit amenajarea unui spaţiu de întâlnire pentru tulceni şi pentru turişti, care să ofere nu doar opţiuni de plimbare, ci şi un spectacol vizual şi sonor, de care se pot bucura în egală măsură copiii şi adulţii.

„Cu jocuri de apă sincronizate pe ritmuri muzicale diverse, puse în valoare de lumini colorate, care se schimbă dinamic, fântâna arteziană a devenit rapid un punct de reper pentru locuitorii oraşului şi un loc preferat de petrecere a timpului liber, în serile sezonului cald”, potrivit unui comunicat de presă al CJ Tulcea.