Ieri, în prima zi a „Festivalului Scrumbii de Florii”, tulcenii şi turiştii prezenţi la eveniment s-au putut bucura de produse tradiţionale din peşte, vinuri alese, poze cu caii şi multe alte diverse evenimente.
Reprezentanta firmei Deltaica, Georgiana Dascălu i-a aşteptat pe cei prezenţi la festival cu produse tradiţionale din peşte.
„ Am venit cu toate produsele marca Deltaica, salată de icre, produse marinate şi afumate. Totodată avem disponibil pentru participanţii la târg un platou deltaic. Majoritatea produselor sunt atestate ca produse tradiţionale la nivel european şi mai mult decât atât avem produse certificate pe scheme de calitate europeană, adică scrumbia de Dunăre afumată care este certificată ca IGP, salata tradiţională cu icre de crap care este specialitate tradiţională garantată şi salata cu icre de ştiucă de Tulcea, la fel este IGP. Festivalul este o iniţiativă bună pentru oraşul Tulcea şi sperăm că va continua şi în anii următori”, ne-a declarat Georgiana Dascălu.
Chef Sorin Gheorghiţă i-a servit pe tulceni cu produse din peşte şi carne care au fost „încinse” pe grătar.
„Suntem la prima ediţie a „Festivalului Scrumbiei” unde bineînţeles vedeta este scrumbia de Dunăre pe care noi o servim alături de mămăliguţă, salată, mujdei şi lămâie. Avem foarte multe preparate din Delta Dunării cum ar fi plachia de crap, plachia de somn, nisetru, storceag, iar pe lângă avem şi produse exotice precum tentacule de calamar, creveţi şi midii pane. Ne adresăm în general şi nu numai celor care au ţinut post în perioada aceasta”, ne-a declarat chef Sorin Gheorghiţă.
Vicepreşedintele clubului de echitaţie „The Hipic Real Racing”, Ştefan Răileanu, a fost şi el prezent la eveniment împreună cu copiii clubului care le-au prezentat curioşilor informaţii despre călărie, aceştia putând să facă şi poze cu caii prezenţi la festival.
„Am venit la acest eveniment cu clubul The Hipic Real Racing ca să facem şi noi parte a acestei sărbători din oraşul nostru. Nu doar o sărbătoare creştină, este şi un moment în care tulcenii ies din case şi preferă un loc în aer liber. Noi am adus în atenţia tulcenilor un stand în care le povestim despre cultura sportului călare. În afară de ciclism există şi această veche îndeletnicire a omului, călăria. Copiii de la clubul nostru au făcut deja un stand în care le prezintă celor mici care vin în vizită la acest eveniment tot ceea ce înseamnă cultura acestui sport. Avem şi un mic studio foto în care copiii îşi pot face poze cu caii noştri, avem şi un ponei care încearcă să-i facă pe cei mici să se apropie de cai, mai ales când majoritatea trăim la bloc şi animalele în preajma noastră sunt o sărbătoare, am încercat să aducem o aură frumoasă acestei sărbători aducând nişte cai foarte frumoşi”, ne-a declarat Ştefan Răileanu.
Dani, elev în clasa a 12-a la Colegiul Economic „Delta Dunării” consideră că evenimentul este o iniţiativă bună pentru a scoate oraşul din monotonie.
„Iniţiativa mi se pare foarte bună, este ceva de care avem nevoie. Festivalul în sine consider că o să fie de tradiţie pentru că Tulcea are nevoie de activităţi, suntem prea plictisiţi şi într-o monotonie constantă”, ne-a declarat Dani.
Tulcenii şi turiştii se vor putea bucura în continuare weekendul acesta în Satul Pescăresc de o suită de evenimente variate de gastronomie, artă, concerte, magie şi educaţie.