Comisarii Gărzii de Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean (GNM-CJ) Tulcea au aplicat pe parcursul anului 2023 sancţiuni de aproximativ 400.000 lei unor primării pentru nerespectarea legislaţiei de mediu cu privire la gestionarea deşeurilor.

În perioada de referinţă, GNM-CJ a efectuat 485 de controale şi au fost depuse patru sesizări penale pentru nerespectarea unor norme privind protecţia mediului.

„În conformitate cu Planul anual de activitate pentru 2023, au fost efectuate un număr de 485 controale. Din cele 485 de controale, un număr de 70 de controale au fost planificate şi 415 sunt controale neplanificate. În urma neconformităţilor constatate au fost aplicate un număr de 71 de sancţiuni contravenţionale, din care 30 avertismente şi 41 amenzi contravenţionale. În cursul anului 2023 au fost înaintate către Parchet un număr de 4 sesizări penale pentru îngroparea de deşeuri pe raza judeţului Tulcea şi pentru incendierea deşeurilor”, a transmis, la solicitarea Ziarului Delta, GNM-CJ Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.