Ultramaratonul „The Last Survivor România Backyard Ultra”, competiţia sportivă aflată la prima ediţie organizată săptămâna trecută de jandarmul tulcean Sorin Andrici, s-a bucurat de un real succes. La acest concurs au participat 51 de maratonişti din diferite judeţe, evenimentul sportiv fiind organizat în parteneriat cu clubul sportiv Aqua Vita Delta Tulcea şi sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea.

„Am încercat să aduc acest concept nou de ultramaraton şi la noi în România, deşi a mai avut loc un concurs în Prahova în urmă cu doi ani, dar s-a renunţat acolo. Eu mă bucur că a fost o primă ediţie foarte reuşită, au fost tulceni foarte încântaţi de modul acesta de alergare. Spectatorii şi voluntarii ne-au aplaudat şi încurajat sportivii, iar sportivii şi însoţitorii lor au fost super încântaţi şi ne-au spus că vor reveni la Tulcea cu prima ocazie”, ne-a declarat Sorin Andrici.

Competiţia a fost câştigată de gălăţeanul Mihai Balica şi bucureşteanca Anisia Cojocaru, care au alergat peste 30 de ore.

„Au fost 51 de concurenţi din toată ţara care şi-au întrecut propriile lor recorduri şi limitele, iar pentru mulţi dintre ei a fost pentru prima oară când au încercat acest nou tip de ultramaraton care în Europa şi în alte ţări este foarte îndrăgit”, a precizat Sorin Andrici.

Sportivul nu a participat la această competiţie, deşi şi-ar fi dorit, deoarece a fost ocupat cu organizarea şi buna desfăşurare a evenimentului.

„Eu nu am participat, mi-aş fi dorit să particip, dar nu prea ar fi avut cine să se ocupe de organizare. Eu am fost non-stop acolo, am stat de când s-a dat startul şi până s-a terminat şi m-am ocupat doar de organizare pentru buna desfăşurare a concursului. Multă lume îşi dorea să particip, mai ales tulcenii. Pe de altă parte, eu deţin şi recordul României la Backyard Ultra. Am alergat 41 de ore, record naţional stabilit anul acesta în Spania. Urmează ca în luna august să particip şi eu la un Backyard Ultra în localitatea Brebu, Dâmboviţa”, a explicat Sorin Andrici.

Cel mai mult dintre tulceni a alergat o proaspătă mămică, Claudia Oancea, care a rezistat în competiţie aproximativ 16 ore.

„Au fost în jur de 10-15 tulceni, toţi la prima participare la acest gen de competiţie, dar s-au descurcat excelent. Cel mai mult dintre tulceni a alergat Claudia Oancea, proaspăt mămică fiind a rezistat undeva la 16 ore. Bineînţeles am fost mândru de tulcenii mei că nu s-au lăsat bătuţi uşor şi şi-au depăşit limitele. Aici ţin să menţionez pe domnişoara doctor Diana Nicolaescu, care a participat pentru prima oară la un astfel de concurs şi a făcut o figură frumoasă. De asemenea, familia Stanciuc şi familia Oancea au avut rezultate remarcabile. Andreea Stoian, Lucica Radu, Daniel Ene şi Ionuţ Andrei au făcut şi ei o figură frumoasă. La fete, la general, aş vrea să evidenţiez pe Floricica Neacşu din Brăila care a alergat 201 km şi a ieşit pe locul doi la fete, iar pe locul doi la băieţi s-a clasat Răzvan Butum cu 29 de ore”, a precizat Sorin Andrici.

Primarul Ştefan Ilie a fost cel care a dat startul competiţiei.

„Am fost susţinuţi de autorităţile locale, de primărie în mod special şi alte firme care s-au implicat. Am avut onoarea de a ne da startul domnul primar, care le-a zis cuvinte de încurajare tuturor sportivilor. Ne mândrim cu oraşul nostru, iar pentru orice sport avem nevoie de sprijin pentru a promova mişcarea, fiindcă sportul înseamnă sănătate”, a spus Sorin Andrici.

După succesul primei ediţii a ultramaratonului The Last Survivor România Backyard Ultra, Sorin Andrici spune că o să organizeze cu siguranţă o a doua ediţie a competiţiei.

„Fiind la prima ediţie ne-a fost destul de greu. Deşi am avut suportul autorităţilor locale, la un moment dat ziceam că nu mai îmi trebuie aşa ceva, dar în urma feedback-ului pozitiv şi având în vedere că toată lumea mi-a spus să mai organizez un astfel de concurs, fiindcă vor reveni, 100% voi mai face o a doua ediţie. Participanţii s-au bucurat de Lacul Ciuperca, de toate condiţiile puse la dispoziţie şi chiar au apreciat curăţenia din oraş şi amabilitatea tulcenilor care le făceau loc pe pista de bicicletă atunci când îi vedeau venind”, ne-a declarat Sorin Andrici.