Horia Teodorescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean şi candidat pentru un nou mandat din partea PSD, a afirmat în cadrul conferinţei de presă desfăşurată ieri că a ales să candideze din nou pentru că trebuie să termine proiectele începute. De asemenea, acesta a subliniat că are în plan construirea unor blocuri de tip ANL pentru medici şi tineri.

„Am fost întrebat şi pe un post de televiziune de ce am mai candidat pentru încă un mandat, iar răspunsul este că eu mi-am luat în sarcină o investiţie majoră, şi anume Drumul Expres. Era un proiect pe care eu îl susţinusem încă de acum 7-8 ani. Este proiectul de suflet pe care sigur o să-l vedem în execuţie în următorii 4 ani. Un alt proiect de suflet este drumul Tulcea-Chilia, care cred că va intra în execuţie cel târziu anul viitor. Am candidat pentru că trebuie să terminăm spitalul, sala sporturilor, Drumul Expres, să realizăm câteva lucruri apropiate de sufletul tulcenilor, precum un centru cultural multietnic. De asemenea, noi trebuie să creem toate facilităţile ca medicii să vină să profeseze la Tulcea. Trebuie să construim din nou un rând de blocuri ANL atât pentru medici, cât şi pentru tineri. Mi-am luat ca target să închid acest corolar al mobilităţii, alături de aeroport şi Drumul Expres care este piatra de temelie pe care m-am aşezat în momentul de faţă şi care este rucsacul pe care mi l-am luat în spate, ca în cei 4 ani de zile această investiţie majoră să fie în execuţie. Cred că dacă reuşim acest lucru, să legăm podul de Tulcea printr-un Drum Expres şi să legăm Tulcea de Constanţa până în proximitatea portului, atunci putem spune că tot ceea ce este mobilitate, accesibilitate, conectivitate pe judeţul Tulcea este realizat”, a declarat, ieri, în cadrul conferinţei de presă preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

De asemenea, candidatul la preşedinţia CJ îşi doreşte să aducă Sulina la valoarea sa istorică, lucru care s-ar realiza mult mai uşor dacă administraţia locală va fi tot una PSD.

„Mi-am ales ca prioritate, nu că aş lăsa la o parte celelalte comunităţi din judeţul Tulcea, oraşul Sulina. Acest oraş trebuie ajutat, dacă se poate cu forţa, pentru că este oraşul cu care noi ne lăudăm şi cel pe care îl vedem că-şi pierde din valoare cu fiecare an care trece. Oraşul Sulina trebuie conservat, ridicat la fala şi la valoarea pe care a avut-o el istorică. Numai că acolo trebuie luată administraţia locală, oricare ar fi ea, sper să fie tot una PSD, şi să se înceapă cu stabilizarea, refacerea şi recondiţionarea clădirilor de patrimoniu. Sulina este un muzeu în aer liber”, a mai spus Horia Teodorescu.

Printre proiectele pe care doreşte să le realizeze la nivelul municipiului, dacă va fi ales primarul urbei, Dragoş Simion a amintit programe pentru stimularea natalităţii şi sprijinirea tinerilor căsătoriţi. De asemenea, acesta a punctat şi faptul că se va pune accent pe dezvoltarea turismului şi îşi doreşte ca Tulcea să devină oraş de destinaţie turistică şi nu doar unul de tranzit pentru Delta Dunării.

„Municipiul Tulcea a înregistrat un grad de depopulare destul de ridicat în ultimii 10 ani, ceea ce nu este deloc bine pentru urbea noastră. Tinerii au plecat la studii şi nu au mai revenit în oraş. Avem un program prin care ne dorim să reuşim să le acordăm tinerilor terenuri pentru a-şi construi case, pentru a rămâne în Tulcea. De asemenea, dorim să acordăm tinerilor căsătoriţi un stimulent financiar la căsătorie, dar este un stimulent financiar bazat pe anumite condiţii. De exemplu, unul dintre soţi trebuie să demonstreze că trăieşte, activează şi că are un loc de muncă în Tulcea. Totodată, dorim să implementăm un program de sprijin pentru tinerii părinţi. Se vor sprijini tinerele familii de la asistenţă, în ceea ce înseamnă creşterea şi educarea copiilor în vârstă de până la trei luni, până la acordarea de lucruri, precum pătuţ, pilotă, saltea sau toate cele necesare copiilor până la vârsta menţionată”, a spus Dragoş Simion.

Printre altele, candidatul PSD la Primăria municipiului Tulcea a menţionat că are în plan acordarea unor facilităţi pentru antreprenorii tulceni, amenajarea unor terenuri sportive multifuncţionale la nivelul fiecărui cartier, acordarea de transport gratuit atât seniorilor, cât şi copiilor pe raza municipiului Tulcea, reducerea tarifelor pentru parcările publice cu plată cu 50%, construirea de noi parcări, etc.

La conferinţa de presă pe tema alegerilor din data de 9 iunie a fost prezentă şi Andaluzia Luca, preşedinta organizaţiei municipale PSD Tulcea.