Expert Forum organizează un centru de informare şi asistenţă electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie 2024. Prin intermediul acestuia, experţi electorali şi jurişti vor răspunde celor mai frecvente întrebări legate de ziua votării şi vor oferi asistenţă pentru sesizarea neregulilor.

Cei interesaţi pot suna la numărul de telefon Telverde 0800 460 002 – gratuit în România sau 0318.222.800 – tarif normal pentru străinătate. Call centerul va fi activ pe 8 iunie, în intervalul 10,00 – 18,00 şi pe 9 iunie, în intervalul 6,00 – 22,00. Mai multe detalii despre call center pe www.votcorect.ro.

Alegătorii care au nevoie de informaţii legate de procesul electoral pot accesa platforma www.votcorect.ro. Platforma oferă răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor. De asemenea, conţine un formular prin care orice cetăţean poate sesiza nereguli din ziua votului. Alegătorii vor primi asistenţă pentru a formula plângeri, dacă este cazul, sau vor fi îndrumaţi pentru a-ţi putea exercita dreptul de vot.

Organizaţiile membre ale coaliţiei VotCorect vor monitoriza ziua votului cu peste 800 observatori independenţi, acreditaţi în ţară şi străinătate. Observatorii vor fi prezenţi în secţiile de votare pe toată durata zilei de duminică pentru a asigura corectitudinea desfăşurării alegerilor locale, dar şi pentru a colecta date care vor contribui la elaborarea unor recomandări pentru îmbunătăţirea procesului electoral.