Vine din mediul privat, nu a mai candidat niciodată până anul acesta, dar fiind mânat de spiritul civic şi de dorinţa de a aduce un plus de valoare comunităţii în care s-a născut, a crescut, şi-a întemeiat o familie şi şi-a construit un cămin, Ştefan Neculai şi-a depus candidatura la alegerile din 9 iunie din partea Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). A reuşit să inspire încredere cetăţenilor prin proiectele ambiţioase propuse şi astfel a fost ales pentru prima dată primar al oraşului Isaccea.

În vârstă de 41 de ani, Ştefan Neculai este căsătorit şi are doi copii. De profesie este inginer miner şi timp de 11 ani a profesat în cadrul unei companii multinaţionale care activa în industria materialelor de construcţii pe diferite poziţii de conducere. De şapte ani este director operaţional în cadrul unei societăţi din domeniul salubrizării.

„A fost o iniţiativă proprie de a candida fiind mânat de un spirit civic, din dorinţa de a aduce în comunitatea în care m-am născut, am crescut, mi-am întemeiat o familie, mi-am construit un cămin, un  plus de valoare de care eu am beneficiat prin experienţa profesională acumulată.  De profesie sunt inginer miner. Am lucrat o perioadă de 11 ani în cadrul unei companii multinaţionale pe diverse poziţii, precum director de carieră, manager de proiect, director zonal-mentenanţă. De şapte ani lucrez într-o companie privată ca director operaţional. Compania multinaţională activa în industria materialelor de construcţii, iar societatea la care lucrez în prezent în domeniul salubrizării”, ne-a declarat primarul ales al oraşului Isaccea, Ştefan Neculai.

Printre priorităţile primarului ales se numără finalizarea modernizării unităţilor de învăţământ, asfaltarea drumurilor din interiorul localităţii şi diminuarea traficului camioanelor ucrainene care staţionează şi tranzitează localitatea.

„Noi încă nu ne-am preluat mandatele, urmând ca la jumătatea lunii octombrie să intrăm în drepturi. Foarte multe detalii nu cunosc, deoarece nu am făcut parte în exerciţiul trecut nici măcar din rândul consilierilor locali. Eu sunt proaspăt în zona politică, fiind la primul mandat. În primul rând ne dorim să finalizăm proiectele începute care nu sunt puţine la număr. Proiectele sunt iniţiate şi în diverse stadii de implementare, menite a aduce un plus de valoare comunităţii întregi. Ne dorim să creştem nivelul de trai al fiecăruia dintre noi. Avem în plan să finalizăm modernizarea unităţilor de învăţământ şi să aducem utilităţi în zonele care nu sunt încă acoperite (canalizare, apă, gaz), să finalizăm asfaltarea drumurilor din interiorul localităţii şi să diminuăm traficului camioanelor ucrainene care staţionează şi tranzitează localitatea”, ne-a spus primarul ales al oraşului Isaccea.

Marea majoritate a proiectelor începute de fosta administraţie vor fi păstrate de viitoarea conducere şi se va lucra foarte mult pe îmbunătăţirea relaţiei dintre cetăţeni şi instituţie. Va exista şi un program de audienţe la care cetăţenii vor putea participa.

„Cele mai multe dintre proiecte se vor păstra, dar după începerea mandatului vom analiza punctual fiecare proiect şi dacă le vom putea prioritiza în funcţie de importanţa fiecăruia, vom face acest lucru. Vreau să îmbunătăţesc relaţia dintre cetăţeni şi instituţia primăriei şi primar, fiind o  prioritate pentru mine. Va exista un program de audienţe la care va putea participa orice persoană interesată”, menţionează Ştefan Neculai.

Cele mai stringente probleme sesizate de cetăţenii din localitate sunt lipsa unui serviciu medical care să ofere servicii de prim-ajutor şi disconfortul creat de traficul camioanelor ucrainene şi de staţionarea acestora  în interiorul localităţii.

„Avem un dispensar unde îşi desfăşoară activitatea doi medici de familie. Dispensarul funcţionează cu un program care nu acoperă orele de noapte. Lipseşte un serviciu medical care să ofere servicii de prim-ajutor. De asemenea, ne confruntăm cu disconfortul creat de traficul camioanelor ucrainene şi de staţionarea acestora în interiorul localităţii. Există o vamă deschisă de câţiva ani la Isaccea destinată unui anumit trafic, de schimburi de mărfuri. De la deschiderea vămii a intervenit şi războiul din Ucraina care a redirecţionat dirijarea de mărfuri ucrainene către pieţele europene prin România. Din cauza problemelor pe care le au ei în Ucraina şi în porturile bombardate, traficul se derulează prin interiorul localităţii Isaccea. Noi  nu avem o centură sau o rută ocolitoare. Tranzitarea peste Dunăre se face cu bacul, acesta având un program bine stabilit. De cele mai multe ori  aceste tiruri ale ucrainenilor staţionează pe unele drumuri din interiorul sau proximitatea localităţii Isaccea, ceea ce bineînţeles creează disconfort. Acele locuri în care ele staţionează, fiind nevoite să aştepte şi 12-48 de ore, nu sunt destinate opririi. Nu sunt parcări, ci sunt locuri, după cum le-a putut identifica comunitatea, pentru a le veni în sprijin”, a adăugat Ştefan Neculai.

Ştefan Neculai a candidat din partea Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) şi a reuşit să câştige Primăria oraşului Isaccea cu 39,98% din voturi,  obţinând de la cetăţeni un număr de 872 voturi.

Conform recensământului efectuat în 2021, populaţia oraşului Isaccea se ridică la 4.408 locuitori.