Strada Rumeoarei, din Tulcea, pe care a locuit doctorul Dumitru Vâlcu, îi va purta numele. Proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii străzii „Rumeoarei” din municipiul Tulcea în strada „Doctor Vâlcu Dumitru” şi modificarea în mod corespunzător a Nomenclatorului stradal al municipiului Tulcea va fi supus votului de consilierii locali în cadrul şedinţei ordinare de astăzi.

Iniţiativa a venit din partea Colegiului Medicilor Tulcea, fiind un omagiu adus doctorului Vâlcu.

Nu doar plăcuţele cu denumirea străzii vor fi schimbate, ci şi cărţile de identitate ale locuitorilor de pe strada Rumeoarei. Primarul municipiului, Ştefan Ilie, îi asigură pe locuitori că actele de identitate vor fi schimbate pe cheltuiala autorităţii locale.

„Iniţiativa a venit din partea Colegiului Medicilor după decesul domnului doctor Vâlcu, care a fost cetăţean de onoare al municipiului Tulcea. Dr. Vâlcu s-a remarcat nu doar prin distincţiile care i-au fost acordate, ci prin munca pe care a desfăşurat-o de-a lungul timpului, în special la nivelul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Foarte mulţi oameni trăiesc astăzi pentru că domnul doctor Vâlcu şi-a făcut treaba cu profesionalism. Dispariţia lui a fost un şoc pentru foarte mulţi tulceni. La iniţiativa Colegiului Medicilor, am discutat în Consiliul Local ca strada Rumeoarei, unde locuia domnul Vâlcu, să-i poarte numele. Am discutat-o la şedinţa trecută în Consiliul Local şi toţi  reprezentanţii consilieri, de la toate partidele, au fost de acord în unanimitate. DIAP-ul a făcut documentele pentru a schimba denumirea străzii. Acest proiect nu înseamnă doar schimbarea unor plăcuţe, ci inclusiv a procedurilor ulterioare, în care vor fi înlocuite cărţile de identitate ale celor care stau acolo, pentru că oamenii sunt puşi în faţa unui fapt împlinit. Noi, municipiul, ne vom ocupa să le schimbăm cărţile de identitate pe cheltuiala noastră. Este un omagiu adus domnului doctor Vâlcu”, ne-a declarat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

Pe 9 august a încetat din viaţă doctorul Dumitru Vâlcu, un profesionist desăvârşit, una dintre cele mai apreciate valori ale acestui judeţ. Fost director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, fost consilier judeţean, dr. Dumitru Vâlcu a fost un om care, prin întreaga sa activitate, şi-a pus amprenta pe dezvoltarea judeţului Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.