Sergiu Constantinescu, soţul Alessandrei Stoicescu, realizatoare şi prezentatoare la Antena 1, deschide lista PSD Tulcea la Camera Deputaţilor. Deputatul PSD Tulcea Mirela Furtună candidează pentru un nou mandat la Camera Deputaţilor pe un loc eligibil, dar pe lista PSD Bucureşti.

Organizaţia Judeţeană a PSD Tulcea a depus ieri, la 15.30, semnăturile de susţinere şi lista candidaţilor pentru Parlamentul României.

Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Sergiu – Mircea Constantinescu, fiind urmat de Lavinia Vizauer, Eugen Ion, Dumitru Mergeani, George Liboşi şi Cristina – Elena Tofan.

Pentru Senat pe prima poziţie este Dragoş Simion, fiind urmat de Lucian-Eduard Simion, Andaluzia Luca şi Ionuţ-Paul Ştefan.

Preşedintele PSD,

Horia Teodorescu: „Încercăm să scoatem un rezultat foarte bun pentru că judeţul Tulcea are nevoie de susţinere şi în Parlamentul României”

„Astăzi s-au depus dosarele pentru candidaţii PSD la Parlamentul României, şi mă refer la Senat şi Camera Deputaţilor. Am încercat să identificăm cele mai bune persoane care să ne reprezinte în Parlamentul României. Încercăm să scoatem un rezultat foarte bun pentru că judeţul Tulcea are nevoie de susţinere şi în Parlamentul României prin reprezentanţii pe care îi trimitem acolo. Eu cred că vom face o treabă bună alături de cei care sunt în administraţia locală, împreună cu cei care sunt în Parlamentul României. Decizia este a tulcenilor, dar sper ca aceştia vor merge în direcţia cea bună. Această direcţie este Partidul Social Democrat, deoarece în ultimii ani realizările pe care le-am avut pentru judeţul Tulcea au fost importante şi benefice poporului tulcean şi judeţului Tulcea. Îmi doresc doi deputaţi şi un senator. Sper să scoatem minim două mandate. Vom vedea ce vor spune tulcenii care vor merge la vot. Sper să scoatem 2+1″, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Primarul Eugen Ion: „Întotdeauna am fost şi voi fi un om de partid, de echipă”

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, se află pe poziţia a treia pe lista pentru Camera Deputaţilor de la Tulcea.

„Pe mine mă onorează că partidul s-a gândit din nou să-mi facă propunerea să fiu pe lista de la parlamentare, pe poziţia numărul 3 la Camera Deputaţilor. Întotdeauna am fost şi voi fi un om de partid, de echipă, şi cu siguranţă voi susţine cât voi putea întreaga echipă. Ştiu că tulcenii îşi doresc să aibă alternativa să voteze oameni care au arătat că pot face ceva. Noi credem că echipa PSD de la Tulcea are toate aceste elemente. Oamenii care vor ieşi la vot deja au experienţa necesară. Trebuie să voteze oameni care au arătat că într-adevăr au făcut ceva. Pot vorbi mulţi, dar doar unii fac. Dânşii vor avea de unde alege”, ne-a spus Eugen Ion.

Alegerile parlamentare vor avea loc la data de 1 decembrie a.c.

Tulcea are doi senatori şi patru deputaţi

Numărul de deputaţi şi senatori care revin fiecărei circumscripţii electorale (judeţ) în urma alegerilor parlamentare se stabileşte în funcţie de populaţia fiecărui judeţ şi este prevăzut în Anexa nr. 1 din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Pentru organizarea alegerilor se constituie circumscripţii electorale la nivelul celor 41 de judeţe, o circumscripţie în municipiul Bucureşti şi o circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Numărul total al circumscripţiilor electorale este, astfel, de 43.

Numărul de mandate pentru Senat şi Camera Deputaţilor se determină prin raportarea numărului de locuitori al fiecărei circumscripţii electorale la normele de reprezentare (un deputat la 73.000 de locuitori la Cameră şi un senator la 168.000 de locuitori la Senat), la care se adaugă un mandat de senator, respectiv de deputat, pentru ceea ce depăşeşte jumătatea normei de reprezentare; numărul mandatelor de senator dintr-o circumscripţie nu trebuie însă să fie mai mic de 2, în timp ce numărul mandatelor de deputat nu trebuie să fie mai mic de 4. Astfel, Tulcea are două mandate de senator şi patru de deputat.