Activitatea Colegiului Medicilor Veterinari Tulcea va deveni funcţională după ce, în urmă cu două zile, Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză medicului veterinar Ştefan Răileanu. În octombrie 2022, Colegiului Medicilor Veterinari din România a suspendat activitatea filialei tulcene şi, ulterior, la conducerea acesteia s-au perindat, cel puţin în acte, medici veterinari din alte judeţe.

La Tulcea, medicii veterinari au criticat inactivitatea acestui organism profesional, arătând că medicii de liberă practică au fost lipsiţi de reprezentare la nivel local. Dr. Ştefan Răileanu, cel care a atras în numeroase rânduri atenţia asupra problemelor întâmpinate de veterinarii tulceni din cauza nefuncţionării Colegiului Medicilor Veterinari, spune că acum situaţia va reveni la normal.

„Au fost trei ani de chin şi investiţii în procese şi deplasări pentru procese deoarece Colegiul Medicilor a fost desfiinţat abuziv. Colegiul Medicilor este instituţia supremă care vizează bunul mers al activităţii sanitar-veterinare, implicit are impact asupra zootehniei şi creşterii animalelor. Pe lângă asta, are un impact asupra agroturismului, mai ales în zona Dobrogei şi cu precădere pentru Delta Dunării. Tot de Colegiul Medicilor ţin şi unele chestiuni de securitate şi zooigienă, lucruri care sunt esenţiale mai ales pe un teritoriu ca Delta Dunării, care este într-o permanentă schimbare şi expus la fel şi fel de situaţii epidemiologice mai ales că trăim într-o zonă foarte apropiată de sălbăticie”, ne-a declarat, ieri,  dr. Ştefan Răileanu.

Medicul veterinar ne-a spus că intenţionează să ceară şi un audit.

„Nu avea nimeni dreptul să ne desfiinţeze, pentru că nu eram filiala unui colegiu, ci noi am înfiinţat colegiul pe o adresă din oraşul Tulcea. La momentul desfiinţării, când s-au luat drepturile asupra conturilor bancare, drepturile asupra semnăturilor preşedinţilor ş.a.m.d., acestea au fost făcute abuziv. Acum intenţionăm să cerem un audit şi să ni se returneze obiectele de inventar, să se retragă de la Bucureşti dreptul de semnătură a preşedintelui general, pentru că s-a dovedit că a fost un abuz, şi bineînţeles regruparea medicilor care îşi desfăşoară activitatea în Tulcea, care revin în Colegiul Tulcea”, a precizat dr. Ştefan Răileanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.