Primăria Tulcea a semnat, marţi, contractul de finanţare pentru achiziţionarea a 20 de autobuze electrice. Este vorba despre proiectul „Modernizarea parcului auto de transport călători din municipiul Tulcea”, prin achiziţionarea de vehicule nepoluante pentru transportul public, POR- 2020/3/3/2, în valoare de 98.217.383,15 lei cu TVA. Proiectul a fost depus prin intermediul Instrumentului Financiar ITI Delta Dunării.

„Este vorba de achiziţia a 20 de autobuze electrice, cu toate dotările aferente, incluzând şi reabilitarea străzilor Babadag, Isaccei, Eternităţii şi Mahmudiei. Deoarece s-a semnat contractul, considerăm că acest proiect este în implementare. Suntem pe final de etapă şi considerăm că este o mare victorie”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Prin proiect, pe lângă cele 20 de autobuze electrice, vor fi amenajate 29 de staţii de autobuz, precum şi o bază şi un dispecerat, se va implementa sistemul de ticketing în cele 20 de autobuze, vor fi date în folosinţă opt staţii de încărcare pentru mijloacele de transport electrice, trei dintre ele fiind pentru autoturisme.

Primăria municipiului Tulcea are un portofoliu de peste 30 de proiecte care sunt finanţate din fonduri europene, valoarea totală a acestora fiind de circa 400 de milioane de euro.

Amintim că acum circa şase luni a mai fost semnată finanţarea proiectului „Achiziţie de mijloace de transport public – autobuze electrice pentru municipiul Tulcea” (10 bucăţi), POR-2019-2020/3/3.2 (parteneriat cu MDRAP) în valoare de 28.544.399,39 lei.

Prin proiectul prin care parcul de mijloace de transport în comun al municipiului se va înnoi cu 10 autobuze electrice, vor fi date în folosinţă şi trei staţii de încărcare rapidă şi zece staţii de încărcare lentă.

Autorităţile speră ca până la sfârşitul acestui an autobuzele să ajungă la Tulcea.

Tot marţi s-a semnat contractul privind eficientizarea energetică a blocului de locuinţe de pe strada Gării nr. 14, bloc 7. În total, 14 blocuri urmează să fie reabilitate prin acest proiect în valoare de 1.449.598, 57 lei.

 „Acestea au fost luate cronologic în funcţie de cum au fost depuse pentru evaluare şi contractare. Urmează ca în maxim 2-3 săptămâni să primim veşti şi pentru celelalte 14 blocuri unde sperăm că finalitatea va fi semnarea unor contracte de finanţare”, a precizat primarul Hogea.