Ali Gean,  Flavian Nane, sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Tulcea, şi Cosmin Bogatu, care a reprezentat Clubul Sportiv Municipal (CSM) Danubiu Tulcea, au reuşit să urce pe podium la Finala Campionatului Naţional de Juniori, care s-a desfăşurat la Târgu Mureş, în perioada 12-14 noiembrie.

Ali Gean a reuşit să obţină medalia de aur şi titlul de Campion Naţional la categoria 130 kg. La categoria 97 de kg, Flavian Nane a reuşit să obţină medalia de argint. De asemenea, tot medalia de argint a fost câştigată şi de sportivul Cosmin Bogatu, la categoria 77 de kg.

În cadrul campionatului naţional au participat patru  sportivi tulceni. Ali Gean şi Cosmin Bogatu sunt elevi la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Tulcea, profil sportiv. Flavian Nane este student la Academia Naţională de Educaţiei Fizică şi Sport din Bucureşti.

„Este un rezultat foarte bun pentru Tulcea. Din 10 categorii noi am avut trei finalişti. A fost un concurs foarte bun pentru luptătorii tulceni. Sunt sportivi buni, nu sunt singurele medalii obţinute de aceşti luptători. Ali Gean a spart toate aşteptările anul acesta. El a fost campion şi la cadeţi. De asemenea,  în iunie şi iulie a participat la Campionatele Europene şi Mondiale. În urmă cu două săptămâni a participat la Balcaniadă, unde a ieşit  Campion Balcanic. El are un viitor asigurat în lumea sportului. Flavian Nane a obţinut  locul II  şi III la Campionatele Naţionale Şcolare,  dar şi la cadeţi. De asemenea, şi Cosmin Bogatu a obţinut medalii la Campionatele Naţionale Şcolar, dar şi la cadeţi”, ne-a declarat antrenorul CSS Tulcea, Milton Popovici.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.