Case deteriorate, drumuri afectate şi accidente rutiere produse din cauza vitezei sau neîndemânării şoferilor sunt câteva dintre problemele cu care locuitorii şi primarii din trei localităţi tulcene se confruntă din cauza TIR-urilor care tranzitează localităţile.

Atât camioanele grele din Ucraina, cât şi cele ale operatorilor din România fac viaţa grea cetăţenilor care se plâng administraţiilor locale.

Comuna Frecăţei este una dintre cele mai afectate, zeci de locuitori solicitând în scris Primăriei să remedieze situaţia prin limitarea vitezei în localitate la 30 de kilometri pe oră şi reabilitarea urgentă a drumului Cataloi-Teliţa.

Montarea a 10 limitatoare de viteză la nivelul comunei Niculiţel a mai remediat din problemele pe care localitatea le avea cu viteza TIR-urilor, însă infrastructura este afectată, mai multe canalizări fiind compromise din cauza tonajului mare.

De ani buni, administraţia oraşului Măcin încearcă de ani buni să rezolve problema tranzitului greu prin mijlocul oraşului. Soluţia este o variantă ocolitoare.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.