Un nou rezervor de apă cu o capacitate de 10.000 mc va fi achiziţionat de societatea Aquaserv SA pentru staţia de tratare din municipiu, în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea.
Astfel, atunci când se efectuează curăţarea rezervorului nu va mai fi necesară oprirea apei în tot municipiul, aşa cum se va întâmpla pe data de 22 iunie, cu începere de la ora 21.00, până pe 23 iunie, ora 6.00.
„Anual efectuăm dezinsecţia şi curăţarea rezervorului. Din păcate este singurul, nu avem un alt rezervor în staţia de tratare şi din această cauză suntem obligaţi să oprim furnizarea apei. În proiectul regional este prevăzut un nou rezervor de 10.000 mc pentru a putea asigura furnizarea non-stop, chiar şi în condiţiile în care facem lucrări de igienizare. Este un lucru ce trebuie făcut, deoarece în timp există pericol de decantare”, ne-a declarat Valentin Ifrim, directorul Aquaserv Tulcea.
În noaptea de joi spre vineri, societatea va opri apa în tot municipiul pentru a spăla şi dezinfecta rezervorul de apă al oraşului, atunci când tulcenii sunt sfătuiţi să îşi facă rezerve de apă.
„Oprirea programată a serviciului este motivată de spălarea şi dezinfectarea rezervorului de apă din cadrul Uzinei de apă şi este o manevră operaţională necesară şi periodică. Astfel, ori de câte ori monitorizarea analizelor sau etapele procesului tehnologic o impun, această dezinfectare a rezervorului este imperios necesară pentru menţinerea calităţii şi caracteristicilor organoleptice pentru apa potabilă, de zi cu zi, a tulcenilor. Pentru ca neplăcerile cauzate de această sistare a furnizării apei să nu afecteze foarte mult activităţile cotidiene ale tulcenilor, s-a convenit ca această operaţiune să se facă noaptea, într-un interval de 9 ore. Este recomandat ca pentru această perioadă să fie făcută o rezervă îndestulătoare de apă”, se arată într-un comunicat al Aquaserv.
La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, este posibil să curgă apă tulbure la robinetele consumatorilor.
„Mulţumim pe această cale locuitorilor municipiului pentru înţelegerea necesităţii acestei operaţiuni şi îi asigurăm pe clienţii noştri că, în fiecare zi, cei care lucrează la SC Aquaserv fac cu pricepere tot ce le stă în puteri pentru ca apa de la robinete să corespundă celor mai înalte şi fireşti exigenţe”, transmite societatea.
Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea vizează reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din 15 comune şi oraşe din judeţ. El este finanţat etapizat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă (PODD).
Bugetul total estimat al proiectului regional este de circa 250 de milioane de euro.