Teatrul „Jean Bart“ din municipiu a găzduit, marți, cea de-a treia ediție a Galei Sportului Tulcean, un eveniment dedicat sportivilor care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale şi a antrenorilor principali care au contribuit la realizarea acestor performanţe în anul precedent. Este vorba despre 117 sportivi şi 18 antrenori care au fost premiați de Consiliul Județean Tulcea, în semn de recunoaștere pentru munca, ambiția și rezultatele deosebite obținute. Evenimentul, a fost organizat de Consiliul Județean Tulcea, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea. Președintele Consiliul Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a fost prezent la festivitate, alături de vicepreședintele Iancu Naciadis, prefectul județului, Alexandru Dan Munteanu, Episcopul Tulcii, IPS Visarion și directorul Direcției Județene de Sport și Tineret, Liviu Urlih. La gală au fost prezenți și deputatul PSD de Tulcea, Sergiu Constantinescu, deputatul PSD de București, Mirela Furtună, deputatul Comunității Rușilor Lipoveni din România, Silviu Feodor, consilieri județeni, părinți și susținători ai sportivilor premiați.

Noua Sală Polivalentă, inaugurată pe 1 decembrie

În cadrul evenimentului, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu a anunțat că noua Sală Polivalentă va fi inaugurată pe 1 decembrie.

„Este o zi deosebită pentru noi, tulcenii. Iată că au trecut trei ediții de când Consiliul Județean Tulcea a inițiat acest eveniment, unul dedicat celor care trudesc în lumea sportului. Mă refer în primul rând la sportivi, cei care fac performanță, care dedică foarte mult timp din viața lor sportului (și bine fac!), mă refer la antrenori, mă refer la părinți, care de asemenea, trudesc în spatele copiilor, să îi susțină în tot ceea ce fac în lumea sportului. Noi, Consiliul Județean, nu cred că reușim vreodată să facem un efort pe măsura meritelor pe care le au acești sportivi. Un copil, așa cum ne dorim cu toții, are nevoie de două lucruri esențiale, educație și sport. Aceste două componente joacă un rol important pentru tot restul vieții lor. Consiliul Județean a fost susținător al performanței și al sportului în general. De aceea, doresc să vă anunț pe toți cei care sunteți în această sală că pe data de 1 decembrie avem inaugurarea Sălii Polivalente din Tulcea, o sală performantă, cu două suprafețe de joc, cu peste 4.000 de locuri, care sper să devină epicentru activității sportive din județul Tulcea“, a transmis Horia Teodorescu.

În deschiderea Galei, Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a felicitat sportivii și antrenorii tulceni pentru rezultatele impresionate din anul 2024.

La rândul său, prefectul județului, Alexandru Dan Munteanu a vorbit despre importanța recunoașterii adecvate a meritelor sportivilor tulceni.

„Astăzi ne aflăm aici pentru a celebra munca, curajul și dăruirea. Astăzi prețuim victoriile și pe cei ce sunt responsabili de acestea, dar în egală măsură trebuie să prețuim și înfrângerile. Victoriile sunt frumoase, dar înfrângerile clădesc caractere. Adevărații învingători se văd în modul în care își gestionează rezultatele defavorabile“, a spus Alexandru Dan Munteanu.

Directorul Direcției Județeană de Sport și Tineret, Liviu Urlih, a felicitat, de asemenea, instituția administrației publice județene pentru inițiativa de a premia cei mai buni sportivi tulceni, dar și pe antrenorii lor.

„Vă mulțumim, domnule președinte, pentru faptul că organizați, anual, această gală, care constituie un moment de bucurie, o oportunitate să ne întâlnim cu toții. Vă felicit și eu pentru rezultatele obținute anul trecut, sper să le depășiți anul acesta“, a declarat Liviu Urlih.

După aplauze, gândurile sportivilor și antrenorilor

Andrei Marin este legitimat la Clubul Sportiv Vulturu, antrenor Iulian Ștefan Gheba, și a obținut o medalie de bronz, anul trecut, la Campionatul Național Full Kempo din București. Acesta ne-a mărturisit că s-a simțit emoționat și important atunci când a urcat pe scenă pentru a-și primi diploma.

„A fost foarte bine, m-am simțit bucuros și un pic emoționat când am urcat pe scenă. La început nu prea voiam să merg la concursuri, mi-era teamă și credeam că e greu. Dar după ce am participat prima dată, am prins curaj și acum chiar îmi place. Îmi dau seama că, dacă mă antrenez bine, totul devine mai simplu. Gala asta a fost o surpriză pentru mine, este prima dată când vin și m-am simțit important. Părinții mei sunt cei mai mari susținători ai mei, mereu sunt cu mine și mă încurajează, chiar și când îmi e greu. Cel mai mult îmi doresc să ajung sensei, să fiu un antrenor adevărat și să-i învăț și eu, într-o zi, pe alți copii cum să fie buni în sport”, ne-a declarat Andrei Marin.

Giani Chemaloglu, antrenorul ACS Arrubium Măcin, secția de handbal, este foarte mândru de rezultatele obținute de sportivii săi anul trecut.

„Ne bucurăm că am fost invitați și că am avut ocazia să participăm la această gală alături de echipa noastră. Este un eveniment important, care aduce recunoaștere muncii depuse de noi toți. Sperăm ca și pe viitor să obținem rezultate bune, iar Consiliul Județean să continue să recompenseze performanța, pentru că acești sportivi merită. Din păcate, ei sunt din ce în ce mai puțini și au nevoie de o motivație în plus pentru a merge mai departe. În perioada următoare, ne pregătim pentru Turneul European de beach handball din Bulgaria, apoi urmează Cupa României, la Timișoara, în luna iunie, și Campionatele Naționale de Beach Handball din septembrie, care se vor desfășura la Mamaia”, ne-a spus Giani Chemaloglu.

Pentru Rareș Andrei Topoleanu, sportiv al ACS Arrubium Măcin, participarea la Gala Sportului Tulcean a fost o premieră, dar și un moment de mândrie.

„Este pentru prima dată când participăm la o gală organizată de Consiliul Județean, iar pentru mine este o onoare deosebită, mai ales știind că am reprezentat echipa atât din postura de căpitan, cât și din cea de centru. Ne mândrim cu toții cu rezultatele obținute și considerăm că acest eveniment este o adevărată răsplată pentru munca și eforturile depuse de-a lungul anului, atât în handbalul clasic, cât și în cel de plajă”, ne-a declarat Rareș Andrei Topoleanu.

Tată și fiică pe aceeași scenă

Cristian Marius și Ariana Ștefan, tată și fiică, sunt colegi de club și parteneri de antrenament. Ambii practică karate în cadrul Clubului Wado Ryu Fudo Shin, sub îndrumarea antrenorului Cornel Hera. La Gala Sportului Tulcean, fiecare a fost premiat pentru rezultatele obținute în 2024, într-un an plin de muncă, competiții și momente de neuitat.

Cristian Marius Ștefan a vorbit despre emoțiile trăite la gală, dar mai ales despre bucuria de a-și vedea fiica premiată la același eveniment.

„Atmosfera de la gală a fost festivă și plină de energie, un moment frumos pentru toți sportivii premiați. A fost un eveniment emoționant, mai ales pentru mine, deoarece am avut ocazia să-mi văd fiica urcând pe scenă. A fost un moment de bucurie profundă și mândrie, care mi-a umplut inima de emoție și recunoștință. Să urcăm împreună pe aceeași scenă a fost un vis frumos, dar trăirea lui în realitate a fost cu mult peste așteptări. Sportul ne-a unit enorm ca tată și fiică, a construit între noi o legătură bazată pe încredere, respect și o pasiune comună. Împărtășim aceleași valori și aceeași dragoste pentru mișcare, iar uneori între noi există și o mică, amicală competiție. Îmi amintesc cum, pe la 7 ani, fiica mea arăta deja un interes deosebit pentru activitățile fizice și se entuziasma la orice formă de mișcare. Îi spun mereu să creadă în ea, să rămână calmă și să lupte cu inima, pentru că indiferent de rezultat, este deja o câștigătoare. Cel mai emoționant moment al carierei noastre comune a fost participarea la Campionatul European de Karate Wado Ryu din Nicosia, Cipru, în 2024, când Ariana a urcat pe podium și am trăit împreună mândria de a auzi imnul României. Pentru mine, această gală este o confirmare a muncii și pasiunii pe care o pun în tot ceea ce fac în karate. Este o recunoaștere importantă după un an plin de muncă și sacrificii. Mesajul meu pentru colegii sportivi, dar mai ales pentru cei tineri care își doresc să ajungă aici, este simplu, să nu renunțe niciodată, să muncească cu seriozitate și pasiune, pentru că rezultatele vin în timp. În tot acest parcurs, sprijinul celor dragi a contat enorm, familia mea și sensei Cornel Hera mi-au fost mereu alături, oferindu-mi încredere și susținere”, ne-a mărturisit Cristian Marius Ștefan.

Ariana Ștefan ne-a povestit despre parcursul ei sportiv, eforturile depuse și legătura specială cu tatăl ei.

„ Am avut emoții, dar odată ce am urcat pe scenă alături de colegii mei, acestea au dispărut, făcând loc unei stări de mândrie și bucurie. M-am bucurat sincer când am aflat că voi fi din nou prezentă la Gala Sportului. Faptul că rezultatele mele sunt recunoscute înseamnă foarte mult pentru mine și mă motivează să continui, chiar și atunci când e greu. Cred cu tărie că orice s-ar întâmpla, renunțarea nu este o soluție. Dacă simți că ești făcut pentru un anumit sport, trebuie să muncești constant și cu pasiune, pentru că rezultatele vin nu doar după victorii, ci mai ales după eșecuri. Pentru mine, cel mai frumos lucru în a fi sportiv sunt oamenii pe care îi întâlnești, iar cel mai greu este să nu renunți atunci când simți presiunea așteptărilor. Am avut mereu alături sprijinul familiei, dar cel mai mult m-a susținut tatăl meu, care este mereu prezent atât la antrenamente, cât și în competiții. Sunt mândră că am fost premiată în aceeași gală cu el și recunoscătoare pentru legătura specială pe care o avem datorită sportului. Practicăm același sport, ne antrenăm împreună, ne susținem reciproc și ne bucurăm de fiecare pas făcut în echipă. Tata a fost mereu cel care m-a încurajat să nu renunț, chiar și în momentele în care am vrut să o fac. Atmosfera de la antrenamente este una frumoasă, calmă, plină de încredere și apropiere. Împărtășim această pasiune și am învățat împreună că orice obstacol are o soluție. Când am reușit să obțin rezultate neașteptate după multă muncă, părinții mei au fost primii care m-au felicitat. Prezența tatălui meu în viața mea sportivă înseamnă enorm pentru mine și nu pot descrie în cuvinte bucuria pe care o simt de fiecare dată când îl am alături”, ne-a spus Ariana Ștefan.

Printre cei mai buni sportivi care au fost premiaţi anul acesta de către Consiliul Judeţean Tulcea pentru premiile obţinute în 2024 se numără: Cătălin Chirilă, Mihai-Alin Şavlovschi, Nicoleta Ciortan, Amalia Țugui, Alexandra Bianca Vasilescu, Cornel Vasiliu, Albert Pănuţă, Irina Gheorghiţă etc. De asemenea, printre cei mai buni antrenori îi amintim pe Ştefan Gabriel Simion, Valentin Pohrib, Nicolaie Pănuţă, Nicolae Sandu, Ovidiu Marius Tîrlogeanu, Iulian Ştefan Gheba etc.

Amănunte în ediția de luni a ziarului Delta.