Comisarul Dacian Cioloş: Strategia pentru Delta Dunării trebuie să includă şi aşteptările localnicilor

Acesta este de părere că, în cazul în care o astfel de strategie elaborată de experţi străini (Banca Mondială în cazul deltei) nu este acceptată la nivel local, va fi foarte greu de implementat

Strategia pentru Delta Dunării

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a afirmat zilele trecute, la Bruxelles, cu ocazia unui eveniment de promovare a Deltei Dunării, că sprijină implementarea unei strategii pentru această regiune în perioada 2014 – 2020, cu condiţia ca aceasta să integreze şi aşteptările localnicilor. Comisarul, citat de Agerpres, a spus că, în cazul în care o astfel de strategie elaborată de experţi străini (Banca Mondială în cazul deltei) nu este acceptată la nivel local, va fi foarte greu de implementat.

El a precizat că ideea de a pune separat banii pentru Delta Dunării înseamnă a avea o abordate integrată a problematicilor care trebuie rezolvate.

Înaltul oficial european a mai afirmat că guvernul trebuie să formalizeze acum posibilitatea de a lua bani din diferite fonduri şi de a-i rezerva pentru deltă.