Elevii din anii terminali, a VIII-a şi a XII-a, vor relua cursurile din data de 2 iunie şi apoi vor susţine examenele. Astfel, reprezentanţii unităţilor de învăţământ au solicitat achiziţionarea de  termoscannere pentru măsurarea temperaturii corporale a elevilor. Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii au stabilit măsurile care trebuie luate în şcolile unde se vor ţine cursurile de pregătire pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Decizia participării copiilor la pregătirile de la şcoală va aparţine părinţilor.

În acest context, grupul consilierilor locali liberali dar şi câteva unităţi şcolare au solicitat Primăriei Tulcea achiziţionarea de termoscannere, tablete şi laptopuri.

Primarul Constantin Hogea spune că în prezent nu există fonduri destinate unor astfel de achiziţii, dar va fi analizată fiecare solicitare în parte.

„Există o iniţiativă a PNL semnată de doamna Claudia Frandeş, care solicită ca din bugetul primăriei să fie achiziţionate circa 800 de tablete. Răspunsul pe care l-am primit de la Direcţia Economică este că nu avem fonduri în buget alocate pentru acest lucru. Dacă cineva identifică o posibilitate, dar şi cum vom pune înapoi suma, cu toată plăcerea. Am mai primit câteva solicitări punctuale de la anumite şcoli care doresc termoscannere, laptopuri, tablete”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Edilul mai spune că un răspuns în acest sens va fi dat în şedinţa de Consiliu Local de luna aceasta.

„În ordonanţă se precizează că autorităţile locale trebuie să sprijine achiziţionarea de diferite dispozitive nu este o solicitare imperativă. Nu este vorba de faptul că nu suntem deschişi unor astfel de propuneri, dar într-un an în care nu ştim încotro să o luăm cu banii şi nu ştim cum ne mai descurcăm este foarte greu de găsit o soluţie financiară. Vom analiza şi vom da un răspuns la şedinţa Consiliului Local de luna aceasta”, a precizat primarul Hogea.

La Tulcea, conform unei situaţii centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, peste 2.500 de elevi nu dispun de mijloacele necesare participării la cursurile susţine pe internet.