Spitalele au nevoie de sânge însă, în aceste vremuri de pandemie, la centrele de transfuzii vin tot mai puţini donatori.

În urma apelurilor lansate de Centrul de Transfuzie Sanguină, tulcenii au răspuns pozitiv, în ultima săptămână înregistrându-se un număr mai mare de donatori.

După ce, săptămâna trecută, jandarmii tulceni au fost cei care au dat un exemplu şi au donat sânge, ieri, P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, a participat la o acţiune de donare de sânge împreună cu un grup de preoţi din protoieria Tulcea.

„Părinţii de la Episcopie au venit să doneze într-un număr considerabil, făcând un gest onorabil pentru bolnavii care se află în grea suferinţă. Săptămâna aceasta a fost puţin mai bine, putând acoperi cererea de la Spitalul Judeţean Tulcea”, a precizat directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Tulcea, Georgeta Onofrei.

Directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Tulcea face apel în continuare la cetăţeni să vină să doneze, nevoia de sânge fiind permanentă. Cei care vor să vină în sprijinul semenilor care au nevoie de sânge se pot prezenta zilnic la Centrul de Transfuzie Sanguină, de pe strada Alunişului Nr. 12.

Donatorii beneficiază de o serie de avantaje, pentru fiecare donare.