* Acestea vor fi amplasate în centrul oraşului, zona Pelican şi strada Babadag

Primăria municipiului Tulcea are în vedere implementarea unei reţele publice extinse de staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi hibrid. În primă fază este vorba despre înfiinţarea a trei  astfel de unităţi cu încărcare rapidă, fiecare dintre ele putând deservi autoturisme electrice sau plug-in hybrid. Staţiile de încărcare vor fi complet gratuite.

Zonele unde vor fi amenajate aceste staţii sunt centrul oraşului, zona Pelican şi strada Babadag.

„Avem finanţare europeană, dar vom face şi din bugetul local încă 3-4 staţii de încărcat până când vom duce la implementare proiectele europene. Staţia pe care o avem acum în municipiu o vom moderniza, pentru că este învechită şi nu o folosesc prea mult maşinile. Vor rămâne gratuite, pentru că trebuie să încurajăm trecerea la un alt model al folosirii autovehiculelor. Ne gândim să le amenajăm în zonele aglomerate, precum centrul oraşului, zona Pelican şi strada Babadag”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

În luna mai a anului 2018,  în zona centrală a municipiului Tulcea, în apropiere de Primărie, a fost amenajată o staţie de încărcare a autoturismelor „eco friendly”, aceasta fiind pusă gratuit la dispoziţia proprietarilor de maşini electrice şi hibride.

Astfel, orice maşină electrică din oraş poate fi alimentată gratuit, însă încărcarea durează câteva ore bune.

În anul 2020, la nivelul judeţului erau înregistrate 14 maşini electrice şi 159 hibrid, conform datelor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Tulcea.

Cele mai multe staţii de încărcare pentru automobile electrice din România oferă energie gratuit, pentru a încuraja adopţia maşinilor electrice. Cea mai importantă reţea naţională de încărcare a început  taxarea în data de 19 martie 2018, la circa doi ani distanţă de la montarea primelor staţii în România.